Primăria Capitalei mută Maternitatea Giulești, în urma scandalului infecțiilor cu stafilococ

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 14:23
Primăria Capitalei mută Maternitatea Giulești, în urma scandalului infecțiilor cu stafilococ

Primăria Capitalei vrea să mute Maternitatea Giulești, în urma scandalului infcțiilor cu stafilococ. Primăria Municipiului București dorește împuternicirea ASSMB pentru a reloca trei spitale mari din Capital, printre acestea și Maternitatea Giulești, unde cel puțin 20 de bebeluși ar fi fost infectați cu stafilococ auriu, potrivis Mediafax.

PMB dorește să împuternicească Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale Bucurști pentru a găsi trei imobile unde să mute spitalul „Prof. Dr. Panait Sîrbu” (Maternitatea Giulești), Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi a unei părți din spitalului Clinic „Dr. I Cantacuzino”, respectiv a secțiilor de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie.

PMB mută Maternitatea Giulești, după scandalul infecțiilor cu stafilococ

Primăria Capitalei ar vrea să pute Maternitatea Giulești, după ce peste 20 de bebeluși au fost infectați cu stafilococ auriu. Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București a fost pus un proiect de hotărâre în acest sens. De ce vor să mute trei spitale? Relocarea acestor spitale este argumentată prin faptul că nu îndeplinesc normele Direcției de Sănătate Public sau sunt clădiri cu risc seismic. Pentru a muta Maternitatea Giulești este nevoie de un spațiu de aproximativ 14.000 de metri pătrați.

„Vom face tot ce ţine de noi pentru ca astfel de lucruri să nu se mai repete! Am văzut că nimeni nu şi-a cerut scuze părinţilor pacienţilor pentru cele întâmplate. Și eu am născut primul copil la Maternitatea Giulești. Este o maternitate foarte bună. 700 de copii s-au născut aici în octombrie și noiembrie.

Sunt 15 bebeluși internați. Doar 11 au stafilococul confirmat, 4 s-au externat. Din octombrie se luaseră deja măsuri la maternitate pentru a vedea cine a fost purtătorul stafilococului. Doar la 20 sau 21 s-a depistat, la restul, până la 104 persoane din personal nu s-a depistat. Nu există simptome pentru adulții purtători. 

Cred că ar trebui să regândim tot acest sistem, nu există obligativitatea purtării măștii permanent sau pentru schimbarea mănușilor chirurgicale la fiecare manevră a cadrelor medicale. Persoanele la care s-a confirmat stafilococul sunt acasă. Primăria are atribuții în funcționarea clădirii și în aparatură, nu ne amestecăm în actul medical. Asta nu înseamnă că ne dezicem”, spunea primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×