Prima veste proastă a anului pentru pensionari vine încă din debutul lui 2020. Astfel, în luna ianuarie, o parte dintre pensionari vor primi drepturile bănești mai târziu decât de obicei, din cauza sărbătorilor de iarnă.
Prima veste proastă a anului pentru pensionari!
Anunțul este unul oficial și a fost făcut chiar de Casa Națională de Pensii Publice. Astfel, pensionarii care încasează pensia prin intermediul Poștei o vor primi cel târziu până în data de 20, deși, în mod normal aceștiau încasau banii ceva mai repede
Există și o categorie de pensionari care nu vor fi prea afectați. Cei care primesc pensia prin cont bancar pot sta liniștiți. Banii le intră în cont la data fixată.
Încasează pensiile mai târziu
Vă reamintim că în mod normal, cei care primesc pensia prin poștă intră în posesia banilor în perioada 1-15 ale lunii.
Nu se termină aici veștile proaste. Noul ministru al finanțelor, Florin Cîțu a transmis că aşa cum arată acum, sistemul de pensii este unul falimentar şi peste 20-30 de ani nu vor fi bani pentru pensiile “decreţeilor”. Mai mult de atât, Florin Cîţu a atras atenţia și a spus că este nevoie urgent de o reformă
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
„Aşa cum arată azi sistemul nostru de pensii, având în vedere ce se va întâmpla cu cei ca mine, care vom ieşi la pensie peste 20 de ani, perioada ‘decreţeilor’, sistemul de azi de pensii este falimentar.
Nu vom avem pensii să plătim pentru ei în 20-30 de ani. Dacă ne bazăm pe ce este azi, cum se face acest sistem azi de alimentare din contribuţii şi apoi Pilon II, nu avem pensii.
De aceea este nevoie urgentă de reforma întregului sistem de pensii”, a explicat Cîţu într-un interviu pentru presa internațională. Acesta a venit și cu soluții și a afirmat că sistemul trebuie reaşezat.
Componenta privată trebuie să devină mult mai importantă, pentru că, dată fiind problema demografică şi plecarea din ţară a multora, nu va mai avea cine să plătească pensiile.