Florin Cîțu îi liniștește pe români, înainte de Crăciun: „Deficitul bugetar a fost acoperit”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/12/2019, 20:14
Florin Cîțu îi liniștește pe români, înainte de Crăciun: „Deficitul bugetar a fost acoperit”
Florin Cîțu, mesaj de Cărciun pentru români *foto: facebook Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, se arată încântat de faptul că România va intra în 2020 cu un buget, fără majoritatea măsurilor introduse prin OUG 114 și anunță că deficitul bugetar a fost acoperit cu împrumuturi din piaţă la dobânzi în scădere.

Florin Cîțu, mesaj de liniște pentru români cu ocazia Crăciunului

„Intrăm în 2020 cu buget, fără majoritatea măsurilor devastatoare pentru economie introduse de PSD prin OUG 114, fără TVA split. Aşa cum v-am promis, deficitul bugetar a fost acoperit cu împrumuturi din piaţă la dobânzi în scădere. Am făcut economii.

Bonus, buffer-ul a crescut faţă de momentul preluării guvernării (nu a mai fost folosit ca în guvernarea PSD la acoperirea deficitului prin vânzare de valută). Asta înseamnă că pieţele financiare şi investitorii au încredere în acest Guvern şi în soluţiile promovate de noi”, a precizat Florin Cîțu.

Ministrul Finanţelor a dat noi asigurări: „Nu ne oprim aici. Urmează lucruri bune pentru români în 2020. Vă garantez. Crăciun fericit și mulțumesc pentru susținere. #RomâniiTrebuieSăȘtie”, a maii spus Cîțu.

Intram in 2020:- CU buget- FARA majoritatea masurilor devastatoare pentru economie introduse de PSD prin OUG 114-…

Gepostet von Florin Cîţu am Montag, 23. Dezember 2019

Legea bugetului a trecut prin asumarea Guvernului

Luni Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2020 în plenul reunit al Parlamentului. Ludovic Orban a declarat cu această ocazie că:

„Obiectivul nostru a fost acela de a reuşi până la data de 31 decembrie să adoptăm proiectul de buget şi bugetul asigurărilor sociale de stat. (…) Folosim în premieră o modalitate de adoptare a bugetului de stat care nu a mai fost folosită – procedura angajării răspunderii Guvernului. E o procedură legiferată în Constituţie şi spre deosebire de OUG are aspecte care o fac mai democratică. Am surprins cu angajarea răspunderii. (

Am aprobat foarte multe amendamente formulate de parlamentari. Dacă există formaţiuni care consideră că legea nu trebuie să intre în vigoare, au la dispoziţie instrumentul moţiunii de cenzură”, a declarat premierul, cu această ocazie.

De asemenea, Guvernul şi-a angajat răspunderea şi asupra modificării OUG 114/2018: „Proiectul de lege stipulează corectarea prevederilor legate de domeniul energetic, domeniul financiar-bancar, domeniul comunicaţiilor, domeniul fondurilor private de pensii. De asemenea, cuprinde o serie de măsuri, exact cum cuprindea şi OUG 114, în mai multe domenii de activitate, de la chestiuni legate de sporuri până la chestiuni care sunt legate de diferite tipuri de reglementări”, a mai spus prim-ministrul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×