Reformă în PSD, la primul CEx sub conducerea lui Marcel Ciolacu: Bădălău a fost înlocuit la conducerea partidului de finul lui. Update

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 18:39
Reformă în PSD, la primul CEx sub conducerea lui Marcel Ciolacu: Bădălău a fost înlocuit la conducerea partidului de finul lui. Update
Prima ședință a CEX PSD cu Marcel Ciolacu drept președinte interimar *foto: hepta.ro

Miercuri, 4 noiembrie, de la ora 15:00, are loc prima ședință a Comitetului Executiv PSD după demisia Vioricăi Dăncilă și numirea ca interimar a președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Una dintre temele de pe ordinea de zi ar putea fi posibila excludere din partid a președintelui PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, după ultimele sale declarații la adresa românilor din Diaspora.


UPDATE, ora 18:30 Se pare că cel care îi va lua locul din conducerea PSD lui Niculae Bădălău va fi chiar finul acestuia, Marian Mina. De asemenea, Cătălin Rădulescu „Mitralieră” nu se va mai ocupa de relația cu sindicatele și în locul său a fost desemnat Marius Budai, fost ministru al Muncii.


UPDATE, ora 18:00 Surse România Tv anunță că Nicolae Bădălău a fost exclus de la conducerea partidului, în timp ce foști membri importanți ai PSD, precum Adrian Țuțuianu sau Marian Neacșu au fost chemați înapoi în partid. De asemenea, Cătălin Rădulescu „Mitralieră” și Codrin Ștefănescu au fost trecuți pe linie moartă de conducerea partidului.


UPDATE, ora 16:40 Marcel Ciolacu caută să scape de mantra de „președinte interimar”. Astfel, noua conducere a PSD a decis să organizeze congresul partidului pe 29 februarie.


UPDATE, ora 15:05 Niculae Bădălău, fostul ministru al Economiei, și-a cerut încă o dată scuze românilor din Diaspora, înainte de CEX-ul PSD:„Aș începe din nou să îmi cer scuze pentru acele declarații. Regret contextul și formularea nefericită. E clar că eu nu gândesc așa, cine ma cunoaște știe asta. Eu prețuiesc toți românii. Eu am spus ce aveam de spus și îmi cer scuze.”


Primul CEx al PSD fără Viorica Dăncilă și cu Marcel Ciolacu președinte interimar

Marcel Ciolacu și-a asumat interimatul partidului într-o perioadă destul de grea pentru PSD. Social-democrații au ratat atât alegerile europarlamentare, cât și prezidențialele, acolo unde Viorica Dăncilă a luat un procentaj foarte slab în turul doi al alegerilor, împotriva lui Klaus Iohannis.

Ciolacu a reușit debarcarea conducerii partidului, după ce Viorica Dăncilă a fost demisă ca premier în urma moțiunii de cenzură, în ciuda faptului că PSD are un procentaj de peste 40% în Parlament. Totodată, Dăncilă a pierdut și prezidențialele, chiar dacă susține că a reușit să crească partidul după rezultatul îngrijorător de slabe de la europarlamentare.

Nu a fost însă suficient pentru fostul premier, care a fost destituită de la conducerea partidului după ședința CEx de săptămâna trecută. Alături de ea și-au pierdut funcțiile din partid și Eugen Teodorovici, dar și Mihai Fifor. Cei doi au avut parte și de o altercație, Teodorovici numindu-l „șobolan” pe colegul său din conducerea partidului.

Ce se va discuta la prima ședință a CEX-ului PSD cu Marcel Ciolacu interimar

Printre temele care vor fi abordate pe ordinea de zi se pare că va fi și solicitarea PSD Brașov ca Nicolae Bădălău să fie exclus din partid. Acesta a declarat de curând că printre românii care muncesc și trăiesc în Diaspora sunt doar 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, iar restul de români sunt doar „fetele alea de le duc ăștia”. De altfel, Marcel Ciolacu a atras atenţia membrilor PSD că partidul e în reconstrucţie, iar astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate.

De asemenea, se așteaptă ca și legile Justiției să se afle pe subiectele din discuție: „Vom lua distanţă de toate subiectele care ne-au afectat în ultimii an. În capul listei se află Justiţia şi diaspora. Marcel Ciolacu îşi propune o resetare a partidului“, arată o sursă din PSD, pentru adevarul.ro.

Miza discuțiilor și tuturor modificărilor pe care cei de la PSD vor să le facă este revitalizarea partidului și obținerea unui rezultat cât mai bun la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×