Prima recție a medicului Mircea Beuran după moartea pacientei arse pe masa de operație. Arsura, printre cauzele decesului

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
29/12/2019, 21:48
Prima recție a medicului Mircea Beuran după moartea pacientei arse pe masa de operație. Arsura, printre cauzele decesului
Prima recție a medicului Mircea Beuran după moartea pacientei arse pe masa de operație. Sursa foto: magnanews.ro

Medicul Mircea Beuran a avut o primă reacție după moartea pacientei care a luat foc pe masa de operație. Doctorul a recunoscut că pe certificatul de deces al femeii sunt 3 cauze, printre care și arsura suferită în timpul operației!

Prima recție a medicului Mircea Beuran după moartea pacientei arse pe masa de operație

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Antena 3, medicul a explicat cum a aflat de moartea pacientei. „În intervalul 19.50-20.00, am primit acest semnal că pacienta a decedat.

A decedat în Terapie Intensivă, din Secția de Arși, era sub control medical multidisciplinar, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, un efort chirurgical făcut la cerere și evenimentul neplăcut și nedorit de nimeni, la care s-a supraadăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depășească tot efortul medical care s-a făcut.

”Cancerul, arsura și stopul, sunt cele trei elemente care constituie actul de deces”

Poziția a treia în actul de deces este stopul cardio-respirator. Cauza descărcând diagnosticele pacientei: cancerul, arsura și stopul, sunt cele trei elemente care constituie actul de deces”, a declarat specialistul.

Doctorul Mirca Beuran a declarat pentru Antena 3 și cum a ajuns s-o opereze pe pacienta respectivă. ”Profesorul Lascăr a venit cu familia acestei paciente, să mă roage să intervin pentru a rezolva măcar pentru un timp, situația ei fiind un caz de chirurgie oncologică depășită și plimbarea doamnei respective în spitalele din București nu a avut niciun succes.

Severitatea cazului, biologia încărcată, starea de scădere în greutate avansată, astenie, discuția mea cu familia, riscurile i le-am asumat împreună încât au cunoscut că dacă se poate face ceva este măcar să-și recâștige dreptul de a înghiți apă și ceva mâncare!”, a mai spus doctorul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×