Prima amendă aplicată în București de Poliția Animalelor! O femeie are de plătit 1.000 de lei din cauză că și-a abandonat câinele

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/03/2019, 18:34
Prima amendă aplicată în București de Poliția Animalelor! O femeie are de plătit 1.000 de lei din cauză că și-a abandonat câinele
De acum, plătești amezi usturătoare dacă îți abandonezi animalul de companie

Amendă inedită aplicată de autorități în București. Este vorba despre prima sancțiune dictată de Poliția Animalelor din cadrul Poliției Locale a Municipiului București. Se înregistrează astfel o premieră în Capitală.

O femeie a fost amendată pentru că și-a abandonat câinele de rasă pitbull, undeva la periferia Sectorului 5 . Stăpâna și-a motivat ulterior gestul, afirmând că nu mai putea păstra animalul de companie, din lipsă de spațiu.

Prima amendă aplicată de Poliția Animalelor în Capitală

Potrivit unui comunicat al Poliției Locale a Municipiului București dat publicității astăzi, un câine din rasa pitbull, în vârstă de un an și jumătate a fost găsit de autorități, după ce fusese abandonat într-o zonă din apropierea Șoselei Giurgiului, din Sectorul 5 al capitalei.

Simpaticul patruped răspunde la numele de Oxy și a fost abandonat cu bună știință de către stăpâna sa, iar motivul invocat de aceasta este de-a dreptul uluitor. Femeia susține că nu mai avea suficient spațiu pentru a-l păstra.

Poliția Animalelor s-a pus pe dat amenzi usturătoare
Poliția Animalelor s-a pus pe dat amenzi usturătoare

Ce amendă riscă bucureștenii care își abandonează animalele de companie

Destinul lui Oxy, un pitbull de un an și jumătate, s-a schimbat brusc la inceput de martie. Stapana lui a decis să-l abandoneze, pe motiv că are de întreținut un minor și nu mai are suficient spațiu în casă. , , după cum a mărturisit ulterior fosta stăpână a câinelui. Oxy – pe care dna. D.S. îl avea de la vârsta de patru luni – a fost urcat în mașina familiei și dat jos cu forța într-o intersecție din zona stabilită. După ce mașina a demarat în trombă, câinele a intrat, speriat, într-o curte. Văzându-se cu pit bull-ul în fața ușii, un locatar a intrat în panică și l-a gonit. Apoi, a anunțat Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA)” , se arată în comunicatul transmis de Poliția Locală a Municipiului București.

Câinele a intrat în custodia Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. Pentru gestul său, stăpâna a fost obligată la plata unei amenzi în valoare de 1.000 de lei. „Este un căţel blând, jucăuş, am ştiut că nu va pune în pericol viaţa vreunei persoane şi nu am ştiut că putea fi dat spre adăposturi publice” , a spus femeia după rezolvarea cazului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×