Poliția Română s-a pus să dea amenzi serioase. Toți românii care fac asta riscă să plătească 2.000 de RON. Nimeni nu mai scapă

Raluca Ogaru    Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 16:10
Poliția Română s-a pus să dea amenzi serioase. Toți românii care fac asta riscă să plătească 2.000 de RON. Nimeni nu mai scapă
Amenzi usturătoare pentru cei care nu păstrează curățenia

Poliția Română a introdus amenzi usturătoare pentru cei care nu păstrează curățenia. Autoritățile recurg la măsuri drastice pentru a menține orașul curat. Mai multe persoane au primit amenzi de în valoare de 2.000 de lei pentru că au aruncat gunoaie pe străzi.

Poliția trece la fapte. Amenzi usturătoare pentru cei care nu păstrează curățenia

Patru persoane au fost surprinse de polițiștii locali în timp ce aruncau pe stradă chiștoace de țigări și coji de semințe. Pentru aceste fapte, oamenii au primit amezi drastice din partea forțelor de ordine. Fiecare a trebuit să scoată din buzunar câte 2.000 de lei, se arată într-un comunicat dat publicității de Primăria Râmnicu Vâlcea.

Sancțiunile au fost aplicate pe fondul unor operațiuni demarate de mai multă vreme în Râmnicu Vâlcea, având ca scop păstrarea curățeniei străzilor și spațiilor verzi din municipiu. Printre cei care s-au ales cu  amenzi se numără și doi proprietari de animale de companie.

Cât trebuie să scoți din buzunar dacă nu respecți curățenia
Cât trebuie să scoți din buzunar dacă nu respecți curățenia

Autoritățile nu mai iartă pe nimeni

Cele două persoane au refuzat să strângă fecalele animalelor de pe domeniul public. În aceste condiții, s-au ales cu amenzi drastice, în valoare de 200 de lei. Municipiul Râmnicu Vâlcea se află printre orașele cu cele mai usturătoare amenzi pentru persoanele care scuipă sau aruncă gunoiul pe stradă.

Nu este singurul, însă. Și în Timișoara au fost introduse astfel de măsuri, după cum anunță primarul Nicolae Robu. „Fac cunoscut că începând de astăzi (joi, n.r.), poliţişti locali în civil vor fi peste tot în oraş, mai ales în zonele cu multă lume, şi le vor aplica amenzi usturătoare celor certaţi cu normele de civilizaţie, celor ce nu respectă oraşul şi nu-şi respectă semenii. Nu cred că vreun român aflat în vizită la Viena îşi permite să arunce ceva pe jos acolo, ştiind ce amendă ar risca să primească. E timpul ca şi noi românii, la noi acasă, să păstrăm curăţenia, unii din conştiinţă, alţii din teamă de amenzi, fiecare cu ce i se potriveşte” , se arată în comunicatul transmis de acesta.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×