Martie e ultima lună când mai poți depune această declarație la ANAF! Amenzi uriașe, dacă întârzii

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/03/2019, 14:56
Martie e ultima lună când mai poți depune această declarație la ANAF! Amenzi uriașe, dacă întârzii GALERIE FOTO
Martie, ultima lună pentru declarația la ANAF!

Luna martie este ultima în care mai poți depune declația unică, dar și cea de impozit pe profit pentru anul 2018. Agenda fiscală pentru 2019, stabilită de Agenția Națională de Administrare Fiscală arată termenele. Printre acestea se numără data de 15 martie, ultima zi pentru a putea depune declarația unică pentru venituri independente ale persoanelor fizice. Aceasta este valabilă și pentru depunerea declarațiilor veniturilor realizate efectiv în anul precedent cît și pentru a putea estima veniturile care vor urma să fie realizate în anul curent.

Martie, ultima lună pentru a depune declarația unică!

Luna martie aduce mai multe termene ale depunerii unor declarații la ANAF. Pe 15 este depunearea declarațiilor unice, pe 25 martie trebuie depusă declarația 101 care pivește impozitul pe profit pentru anul precedent, iar, în aceeași dată, trebuie pregătit și dosarul cu prețurile de transfer. De asemenea, o obligație reprezintă și formularul 230, care reprezintă cererea pentru destinația sumei care are 2% sau 3,5% din impozitul pe an pentru veniturile din salarii și din pensii.

„Am avut o discuţie cu cei de la Transfond, care vor prelua această funcţie de la ANAF, pentru a rezolva situaţia acelor popriri nejustificate, întârzieri şi neplăceri create sau aduse unui contribuabil, din lipsa unui sistem la nivelul ANAF-ului care să evite astfel de situaţii”, a declarat Eugen Teodorovici.

Martie, ultima lună pentru depunerea declarației unice la ANAF
Martie, ultima lună pentru depunerea declarației unice la ANAF

Modificări aduse declarației unice ANAF

– includerea rubricilor necesare stabilirii de către contribuabili a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018;
– includerea unei secţiuni pentru declararea impozitului pe veniturile din jocuri de noroc ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker, realizate în perioada 1 ianuarie – 22 martie 2018, inclusiv.
– modificarea secţiunii privind destinaţia unei sume din impozitul datorat pe venitul net/câştigul net anual impozabil, pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult sau pentru acordarea de burse private, întrucât prin

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×