Prezența la vot la ora 15.00. Peste 5 milioane de români și-au exprimat deja opțiunea – UPDATE

Prezența la vot la ora 15.00. Peste 5 milioane de români și-au exprimat deja opțiunea – UPDATEGALERIE FOTO
Peste 20 la sută din alegători au ieșit deja la vot. Sursa foto - facebook

Prezența la vot la ora 13.00 este una destul de bună. Fără „nebunia” din diasporă de la ultimele alegeri, lucrurile se află pe un făgaș bun. Astfel, în acest moment din 18.217.156 de oameni care au dreptul să voteze, și-au exprimat opțiunea 3.834.460. Trebuie știut că există un procent destul de mare care au votat pe listele suplimentare. Nu mai puțin de 441.141 de persoane au solicitat acest lucru.

UPDATE, ora 15.00: Prezenţa la vot a atins 29%, la ora 15.00, ceea ce înseamnă că aproximativ 5.400.000 de români s-au prezentat la urne.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

UPDATE, ora 14.00:  4.633.558 de oameni şi-au exprimat votul până acum, ceea ce reprezintă un procentaj de 25,43%. Judeţel fruntaşe la alegeri sunt Ilfov, Cluj şi Braşov, în vreme ce Satu Mare, Covasna şi Vaslui sunt codaşele.


Stire initiala – Prezența la vot la ora 13.00

Există și oameni care au apelat la urna mobilă. Printre ei se află și fostul președinte al României, Ion Iliescu, acesta solicitând ajutorul. 12.828 de oameni și-ai pus ștampila pe buletinul de vot prin această urnă. Per total, avem o prezență la vot de 21,04 la sută. Vă reamintim că urnele de vot s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00! La fel se va întâmpla și în a treia zi de vot pentru alegerile prezidențiale din Diaspora! În afara țării, românii plecați la muncă, la studii sau chiar și în concediu au avut trei zile la dispoziție pentru a-și exprima votul!

Secțiile de votare s-au deschis în afara țării chiar de vineri, 8 noiembrie. Vineri, programul de vot a fost mai scurt, deoarece secțiile de votare s-au deschis la ora 12 și s-au închis la ora 21:00. Sâmbătă și duminică însă programul este de la ora 07:00 dimineața, până la ora 21:00. În caz de nevoie, programul secțiilor de vot din străinătate se poate prelungi chiar și până la ora 23:59, în funcție de numărul de votanți aflați la ușa secției de votare.

Prezența la vot la ora 13.00. Vot
Prezența la vot este centralizată. Sursa foto – facebook

Peste 3 milioane de români și-au exprimat deja opțiunea

„Votarea se poate prelungi în străinătate pe toate cele trei zile, potrivit legii, orice votare se poate prelungi peste ora 21.00, putem merge până la ora 23.59. Condiția este să fie cetățeni. Președintele constată că există cetățeni în afara secției de votare și atunci stabilește ora de votare până la 23.59, după care dispune închiderea secției de votare.

Totul depinde de situația efectivă din teren”, a explicat președintele Autorității Electorale Permanente, Florin Mitulețu-Buică. Totuși, având în vedere că situațiile în care lumea se îngrămădea efectiv, aproape că nu există, este greu de crezut că se va ajunge la o asemenea posibilitate.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×