Unde sunt amplasate cele 835 de secții de votare pentru Alegerile Prezidențiale. Există una și în Afganistan

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
20/10/2019, 21:44
Unde sunt amplasate cele 835 de secții de votare pentru Alegerile Prezidențiale. Există una și în Afganistan
AEP a stabilit 835 de secții de vot în străinătate pentru alegerile prezidențiale din octombrie. Sursa foto: ziare.com

Alegerile Prezidențiale se apropie cu pași repezi, iar românii vor alege în luna octombrie candidatul care să ocupe fotoliul de la Cotroceni. Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit care sunt cele 835 de secții de votare din străinătate, iar printre se numără Azerbaidjan, Afganistan sau Liban. 

Care sunt secțiile de votare din străinătate și unde sunt amplasate

Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat, prin hotărâre, numărul și locația secțiilor de votare din străinătate pentru alegerile prezidențiale din luna octombrie. Așadar, românii din străinătate vor avea la dispoziție 835 de secții de votare. Românii care locuiesc în afara granițelor țării pot consulta lista integrală cu secțiile de votare aici. Printre secțiile de votare unde românii pot merge pentru a-și exprima votul la alegerile prezidențiale din toamna aceasta se numără Afganistan (Kabul), Albania (Tirana), Azerbaidjan (ambasada Baku), Republica Coreea (Seoul) sau Chile (Santiago de Chile sau Copiapo). 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Propunerile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare privind sediile secţiilor de votare din străinătate au fost transmise în mai multe etape de către Ministerul Afacerilor Externe şi au fost aprobate prin hotărâri succesive ale AEP. Potrivit acestor documente aprobate de AEP, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare (…), precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora”, se arată într-un comunicat al Autorităţii Electorale Permanente transmis duminică, scrie stiripesurse.ro.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în luna octombrie
Care sunt locațiile celor 835 de secții de vot din străinătate. Exista una și în Afganistan. Sursa foto: news.ro

Ce a declarat Klaus Iohannis în momentul în care și-a depus candidatura

„Sunt foarte bucuros să vă anunț că mi-am depus candidatura pentru încă un mandat de președinte. Am depus cu PNL peste 2,2 milioane de semnături ale românilor care susțin această candidatură. E un număr imens și mă bucură foarte mult. Sunt foarte bucuros că s-a reușit această acțiune de strângere de semnături cu sprijinul PNL și a celor care au dorit să fie alături de noi”, a spus președintele României Klaus Iohannis în ziua în care și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale, conform stirileprotv.ro.

Închide ×