Prețul carburanților va scădea. Supraacciza va fi eliminată

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/09/2018, 00:00
Prețul carburanților va scădea. Supraacciza va fi eliminată
Prețul carburantilor va scădea, potrivit hotarârilor din guvern

Prețul carburanților a fost mereu un subiect fără încetare, iar acum, spre fericirea șoferilor, se pare că el va scădea. Zvonul cum că supraacciza va fi eliminat vuiește încă de la începutul primei luni de toamnă. Joi seară, Eugen Teorodovici, actualul Ministru de Finanțe, a declarat pentru Antena 3 că se discută în Guvern despre acest subiect. ”Am lansat o idee în Guvern, se discută acest lucru în cadrul Guvernului și ca să o spun comun, am propus eliminarea supraccizei la combustibil, ceea ce va conduce la scădearea prețului la pompă. În primă fază ai o scădere în ceea ce privește veniturile la buget, dar pe termen lung vei avea o creștere prin creșterea consumului”, a spus Eugen Teorodovici.

Conform primelor zvonuri, Ministrul de Finanțe a precizat în semptembrie că benzina și morotina se vor ieftini cu aproximativ 38 de ani pe litru. Pentru TVR, acesta a spus că dacă lucrul acesta produce efecte pozitive în economie, totul e bine. ”Va fi o propunere din partea noastră ca Minister de Finanțe vizavi de supracciză, până la final de an. Vom face o analiză de oportunitate. Prima acțiune în România este să spui că vei avea un minus pe buget, dacă scoți o taxă, dar trebuie să te uiți la efectele de runda a doua. Dacă o astfel de taxă poate produce efecte pozitive în economie, este foarte bine”, a susținut Ministrul de Finanțe.

Citește și: Soția lui Romică Țociu, la doi ani dupa ce a aflat că are cancer! Cum arată Nicoleta și care este starea ei de sănătate

Citește și: Carla’s Dreams fără mască. Este sau nu Andrei Țăruș

Citește și: Carmen Harra, suferință cumplită. „Boala mea, o boală compulsivă în care nu te poți controla”

Care este situația de anul trecut?

Pretul carburantilor va scădea, potrivit celor auzite din guvern
Prețul carburanților va scădea!

În cadrul unei ședințe de Guvern, de pe data de 30 august 2017, accizele la carburanți urmau să fie majorate, iar asta în două etape. Din momentul anunțării populației de această creștere, evident prețurile au început să se majoreze, iar oamenii n-au mai avut decât să se întrebe măcar de ce au decis ca acest lucru să fie în două etape. Explicația Ministrului de Finanțe la acel moment, Ionuț Mișa, a fost că nu a vrut să șocheze la nivelul consumului care ar fi putut genera creșteri de preț, automat scăderi de consum și mai apoi afectarea bugetului de stat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×