Președintele PSD Cluj, reacție grosolană la adresa jurnaliștilor: „Sunteți niște boschetari de presă”

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 19:58
Președintele PSD Cluj, reacție grosolană la adresa jurnaliștilor: „Sunteți niște boschetari de presă”
Liviu Alexa, limbaj grosolan la adresa juranliștilor din Cluj. Sursa foto: g4media.ro

Liviu Alexa, instalat recent în funcția de președinte al PSD Cluj, a stârnit reacții de revoltă din partea internauților, după ce a postat pe rețelele de socializare un clip video în care folosește un limbaj grosolan la adresa jurnaliștilor din oraș. Reacția omului politic vine la scurt timp după ce reprezentanții presei i-au adresat acestuia o scrisoare deschisă prin care îi atrăgeau atenția, culmea, chiar asupra comportamentului său inadecvat.

Liviu Alexa, jigniri la adresa jurnaliștilor din Cluj

De dimineață, marea asociație a papagalilor de presă din Cluj, compusă din boschetari, degeaba vă supărați, sunt niște boschetari de presă, au trimis doamnei Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă, despre nesimțitul de Alexa care vorbește ca un măgar și îi jignește pe jurnaliști. Bă, nene, care jurnaliști? Eu sunt jurnalist”, poate fi auzit Alexa în respectiva înregistrare.

Probabil doamna Dăncilă, după ce a citit acea scrisoare, a aruncat-o la gunoi”, mai spune președintele PSD Cluj, după care continuă atacul la adresa fiecăruia dintre semnatarii scrisorii, folosind apelative precum „bătrânel analfabet”, „nesimțită țărancă” sau „boschetari aliniați în asociația papagalilor de presă”. De profesie jurnalist, Liviu Alexa deține Ziarul de Cluj și s-a numărat printre consilierii fostului lider al social-democraților, Liviu Dragnea.

Noul președinte PSD Cluj, criticat de jurnaliștii din Clu. Sursa foto: digi24.ro
Noul președinte PSD Cluj, criticat de jurnaliștii din Cluj. Sursa foto: digi24.ro

Jurnaliștii din Cluj au protestat față de comportamentul lui Alexa

Reamintim că Asociația Profesioniștilor de Presă Cluj i-a trimis președintelui PSD, Viorica Dăncilă, o scrisoare prin care protestează față de comportamentul noului șef al PSD Cluj, Liviu Alexa. În documentul respectiv, aceștia cataloghează ca inacceptabil și intolerabil modul în care Alexa obișnuiește să comunice cu presa, prin atacuri la persoane, pentru care a fost dat în judecată în mai multe rânduri.

Liviu Alexa a fost ținta mai multor comunicate de presă trimise de APPC Cluj (șase la număr), asociație care reunește aproape 60 de jurnaliști din Cluj, prin care se atrăgea atenția că materialele de pe site-ul deținut de Liviu Alexa depășesc complet limitele jurnalistice. Atacurile la adresa colegilor de breaslă au început acum câțiva ani.

Au fost jignite jurnalistele Corina Brânduşan, Cosmina Fernoagă, Florina Pop și Oana Moisil, într-un mod incalificabil, Liviu Alexa utilizând sintagme ca: „vagin jurnalistic”, „bijboacă jurnalistică”, „duhnind a frustrare prin ochii săi prea apropiaţi de nas”, „minge de tenis plină cu ură ce se loveşte singură de pereţi”, „bilă jurnalistică”, „l-a spălat şi pupat în cur”, „măiestrit jurnalism de convenienţă, care ascundea în loc de pană limba în cur”, „scotea muci uscaţi, îi făcea biluţe şi (…) spunea că se hrăneşte vegan şi că mucii sunt, de fapt, extract de kiwi”, „s-a apucat să desfacă numai cutiile cu întăritoare sexuale, pe care a început să le hăpăie pe nemestecate”, au transmis jurnaliștii din Cluj.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×