Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3000, foarte nemulțumit de pedepsele primite de inculpați. ”Pedeapsa trebuie înmulţită cu numărul victimelor”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 18:19
Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3000, foarte nemulțumit de pedepsele primite de inculpați. ”Pedeapsa trebuie înmulţită cu numărul victimelor”
Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3000, nemulțumit de pedepsele date de magistrați. Sursa foto: digi24.ro

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3000, Eugen Iancu, care și-a pierdut fiul de 22 de ani în incendiu, este foarte nemulțumit de pedepsele date de magistrați! Eugen Iancu spune că justiția este extrem de darnică, ținând cont de faptul că la Colectiv au murit 65 de oameni!

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3000, nemulțumit de pedepsele date de magistrați

„Din punctul meu de vedere, sunt extrem de mici. Justiţia este extrem de darnică cu cei care, prin acţiunile sau lipsa de acţiune, au dus la moartea a 65 de oameni. Se uită numărul victimelor. Aici e vorba de faptul că au murit 65 de oameni şi avem peste 100 de răniţi grav”, a spus el, pentru Libertatea.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3000 a avut un mesaj dureros pentru magistrații care au decis pedepsele în dosarul Colectiv.

„Iau exemplul americanilor, unde se dau pedepse care se duc la peste 100 de ani”

„Invit orice părinte din ţara asta, mai ales pe părinţii judecători şi procurori şi avocaţi, să-şi evalueze viaţa copiilor. Pe urmă, după ce găsesc o cifră în ani şi în bani, să o înmulţească cu 65. Că altfel, tot venim cu poveşti”.

Eugen Iancu este foarte dezamgit, mai ales că este mai mult ca sigur că inculpații din dosar vor ajunge să execute doar o fracţie din aceste pedepse.

„Iau exemplul americanilor, unde se dau pedepse care se duc la peste 100 de ani. La noi, cred că avem o mare problemă. Ai 65 de morţi şi ai condamnări de 6 ani, 8 ani, 11 ani? Trebuie să luăm în calcul numărul victimelor. Pedeapsa trebuie înmulţită cu numărul victimelor”, a afirmat el.

Cea mai severă pedeapsă din dosar a fost primită de patroana firmei care a vândut artificiile. Tribunalul București a condamnat-o pe Daniela-Ioana Niță la 12 ani și 8 luni de închisoare. În același dosar, fostul primar al Sectorului 4 a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare, în timp ce patronii clubului au primit câte 11 ani și 8 luni. 13 persoane au fost condamnate în dosarul Colectiv. Decizia nu este finală, putând fi atacată în instanță.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×