Mircea Badea, ironic după citirea sentințelor în cazul Colectiv! „Aflu, cu surprindere, că eu nu am fost condamnat”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
16/12/2019, 15:52
Mircea Badea, ironic după citirea sentințelor în cazul Colectiv! „Aflu, cu surprindere, că eu nu am fost condamnat” GALERIE FOTO
Mircea Badea a postat un text ironic pe facebook după ce a aflat condamnările în dosarul Colectiv. Sursa foto - colaj hepta, captură facebook

Jurnalistul Mircea Badea a avut o postare ironică pe o rețea de socializare după citirea sentințelor în cazul Colectiv! Acesta a reacționat imediat cum a aflat că fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, luni, la opt ani și șase luni.

Mircea Badea, ironic după citirea sentințelor în cazul Colectiv!

De remarcat și că cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare. ”Aflu cu surprindere ca eu nu am fost condamnat in cazul Colectiv. Ciudat. Cred ca a fost o scapare.

Practic tot universul e vinovat ca au dat unii cu artificii intr-o hala industriala transformata firesc/normal/rational in club”, a scris Mircea Badea pe Facebook.

„Aflu, cu surprindere, că eu nu am fost condamnat”

Vă readucem aminte că fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au primit fiecare câte 11 ani şi 8 luni de detenţie. De asemenea, cei condamnaţi, firmele implicate şi Primăria Sectorului 4 şi ISU trebuie să plătească 1,4 miloane de lei către Spitalul de Arşi.

Tribunalul Bucureşti este prima instanţă chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni şi cu rănirea altor peste 100.

Alături de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, au mai fost condamnaţi trei angajaţi ai primăriei – Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc, patronii  clubului Colectiv – Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu.

Și reprezentanţii firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL – Daniela Niţă şi Cristian Niţă, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise şi pompierii Antonina Radu şi George Petrica Matei și-au aflat pedepsele.

Singura care nu a primit condamnare la închisoare cu executare este Sandra Motoc. Atenție! Deciziile nu sunt definitive.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×