Preotul Vasile Ioana, sfaturi pentru credincioși în contextul epidemiei de coronavirus: „Nu judeca pe cei care s-au îmbolnăvit”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 16:29
Preotul Vasile Ioana, sfaturi pentru credincioși în contextul epidemiei de coronavirus: „Nu judeca pe cei care s-au îmbolnăvit”
Preotul Vasile Ioana vine cu sfaturi prețioase pentru credincioși în contextul epidemiei de coronavirus. Sursa foto: Captură Youtube

În plină epidemie de coronavirus, autoritățile au instituit o serie de măsuri drastice menite să stopeze răspândirea bolii, în vreme ce medicii fac eforturi disperate pentru a-i trata pe cei infectați și în același timp transmit zilnic mesaje cetățenilor români, în speranța că astfel vor respecta toate restricțiile care se impun într-o astfel de situație.

În ajutorul nostru vin și sfinții părinți, care, chiar dacă nu mai pot oficia slujbe în lăcașurile de cult din întreaga țară, ne spun în permanență ce trebuie să facem pentru a ne păstra sănătatea intactă într-o perioadă în care omenirea se confruntă cu una dintre cele mai mari amenințări din istoria ei.

Preotul Vasile Ioana, mesaj pentru credincioși. Ce trebuie să facem pentru a ne feri de coronavirus

Printre cei care comunică frecvent cu enoriașii în aceste momente dificile se numără și preotul Vasile Ioana, cunoscut și apreciat mai ales datorită aparițiilor sale televizate. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, părintele ne îndeamnă să dăm dovadă de responsabilitate și să privim „partea plină a paharului”: avem acum ocazia de a petrece mai mult timp alături de toți cei dragi.

Nu te teme! Starea de spirit este foarte importantă. Fii responsabil! Informează-te corect. Gândește-te la aproapele tău! Nu ieși din casă decât dacă este absolut necesar.  Fă din casa ta oază de pace!

Citește, roagă-te, odihnește-te și bucură-te de momente frumoase în familie. Nu judeca pe cei care s-au îmbolnăvit! Pune iubire și milă în locul judecății. Fii uman! Dacă putem ajuta cu ceva pe cei aflați în nevoie, să nu ezităm să o facem.  Roagă-te mai mult! Rugăciunea făcută în comun are mare putere. Dumnezeu nu ne părăsește niciodată”, sunt sfaturile pe care preotul Vasile Ioana le transmite credincioșilor în această perioadă.

Părintele Sergiu Ivanov, dezamăgit că oamenii nu mai pot lua parte la Liturghie

În altă ordine de idei, pentru a stopa răspândirea coronavirusului pe teritoriul României, autoritățile au interzis toate activitățile care implică un număr mai mare de 50 de participanți, printre acestea aflându-se și slujbele oficiate în lăcașurile de cult din întreaga țară. Decizia nu este, însă, pe placul părintelui Sergiu Ivanov, care consideră că omul are nevoie acum mai mult ca oricând să se apropie de Dumnezeu, mai ales că ne aflăm în Postul Paștelui.

Eu în permanență mă aflu între oameni. Și la spital, și de patru ori în an merg la toți bolnavii acasă, îi văd, îi spovedesc, îi împărtășesc, dacă pot – le ofer ceva, le ofer ceva în dar. Și, puteți să ridicați fișa mea medicală, până în acest moment, nu am contractat și nu am nici un fel de boală.

Am fost și la Penitenciar vreo patru ani la rând, unde am vizitat deținuții, am stat cu ei, am vorbit, ne-am rugat împreună, am mai făcut niște activități. Și nu am contractat nicio boală. În asta și constă minunăția și puterea lui Dumnezeu.

Și dacă omul, în situația aceasta, fuge de Dumnezeu, face greșeala cea mai mare pentru că, cu mâna pe inimă vă spun, în situația dată, numai Dumnezeu ne este salvarea”, a declarat preotul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×