Uniunea Europeană pregătește măsuri de urgență pentru a preveni răspândirea coronavirusului și va restricționa circulația la frontierele externe.
Uniunea Europeană, măsuri de urgență pentru a preveni răspândirea coronavirusului
Conform cotidianului francez Le Figaro, președintele Emmanule Macron a avut discuții cu cancelarul german Angela Merkel şi preşedinţii Consiliului European, Charles Michel, şi Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, în care s-au stabilit câteva măsuri în Uniunea Europeană pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
Cei patru lideri au anunțat că măsurile urmează să fie finalizate și anunțate în următoarele ore măsurile de restricționare a circulației la frontierele UE. De asemenea, Macron a cerut intensificarea coordonării europene şi punerii în aplicare rapide a unor măsuri eficiente şi concertate la frontiere.
Președinția Franței a condamnat ”măsurile unilaterale neconcertate luate la frontiere de către un anumit număr de state membre UE”.
Germania a hotărât închiderea parțială a graniţelor cu Franţa, Austria şi Elveţia, în tentativa de a stopa propagarea coronavirusului. Decizia a fost luată după discuţii ale guvernului german cu conducătorii celor mai afectate landuri, Renania-Palatinat, Baden-Wurttemberg şi Saarland și a intrat în vigoare luni dimineaţă, la ora 08:00.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Franța se numără printre statele puternic afectate în această perioadă de răspândirea noului coronavirus, bilanțul persoanelor decedate ajungând la 127, în vreme ce alți aproximativ 200 de pacienți sunt în stare gravă la spital. Cât despre situația totală a îmbolnăvirilor înregistrate în ultimele două luni în Hexagon, aceasta a depășit pragul de 5.400 și tinde să capete cote alarmante pe zi ce trece.
În contexul epidemiei de coronavirus, autorităţile franceze au decis ca toate creşele, grădiniţele, şcolile şi universităţile din ţară să fie închise în următoarele două săptămâni, cu posibilitate de prelungire, dacă situația o va cere. Conform datelor oficiale, în Hexagon există circa 12 milioane de elevi şcolarizaţi, fie că vorbim despre clase primare, gimnaziale sau de liceu. Cât despre cele 180 de instituţii de învăţământ superior, aici sunt înscriși cel puțin 1,6 milioane de studenți.
În ultima vreme, în spațiul public a circulat informația conform cărora antiinflamatoarele precum ibuprofenul ar fi eficiente în cazul persoanelor infectate cu COVID-19. Nimic mai fals, susține ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare și distribuit masiv de internauți. Potrivit acestuia, administrarea unor astfel de medicamente pacienților testați pozitiv nu face altceva decât să le agraveze starea de sănătate.
Virusologul italian Roberto Burioni a lansat un avertisment pentru Europa în contextul pandemiei de COVID-19 și a dat exemplu țara sa care nu a luat în serios de la început acest virus ucigaș.