Preotul Ciulei explică de ce și-a dat foc în fața Catedralei Neamului. ”Sunt împotriva corupției din BOR”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/11/2018, 11:53
Preotul Ciulei explică de ce și-a dat foc în fața Catedralei Neamului. ”Sunt împotriva corupției din BOR”
Protul Ciulei a ajuns la fapte după ce a amennțat că își va da foc în timpul sfințirii Catedralei Nemaului

Preotul George Ciulei de la parohia ”Sfântul Andrei” din Cernavodă a amenințat acum câteva zile că-și va da foc la sfințirea Catedralei Neamului. Acum, acesta a explicat motivul gestului său. Pe scurt, ceea ce l-a împins să aibă această atitudine este suspendarea acestuia, în urma unui accident rutier, soldat cu un deces. Incidentul s-a petrecut pe data de 18 spre 19 martie 2015, când victima, Chițu Nicolae Răzvan, conducea în acea seară, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de preotul Ciulei, acesta conducând regulamentar. În urma impactului, victima și-a pierdut viața.

După multă forfotă, la un an de la suspendarea acestuia, pe data de 22 martie 2016, părintele a fost chemat la consistoriul eparhial pentru: nerespectarea mărturisitii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie și pentru neascultare față de autoritățile bisericești. Atunci, prima instanță a decis depunerea din treapă a preotului, care mai apoi a recurs la Consistoriul Mitropolitan. Un an mai târziu, judecata forurilor bisericești prin depunerea din treaptă s-a încheiat, chiar dacă părintele a fost, de fapt, victimă. Astfel, disperat, acesta i-a transmis o scrisoare Patriarhului Daniel prin care anunța că își va da foc în timpul slujbei de sfințire a Catedralei.

Preotul Ciulei explică de ce și-a dat foc în fața Catedralei Neamului. ”Se fac presiuni asupra mea”

Preotul George Ciulei de la parohia ”Sfântul Andrei” din Cernavodă a amenințat acum câteva zile că-și va da foc la sfințirea Catedralei Neamului. Acum, acesta a explicat motivul gestului său. Pe scurt, ceea ce l-a împins să aibă această atitudine este suspendarea acestuia, în urma unui accident rutier, soldat cu un deces. Incidentul s-a petrecut pe data de 18 spre 19 martie 2015, când victima, Chițu Nicolae Răzvan, conducea în acea seară, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de preotul Ciulei, acesta conducând regulamentar. În urma impactului, victima și-a pierdut viața. După multă forfotă, la un an de la suspendarea acestuia, pe data de 22 martie 2016, părintele a fost chemat la consistoriul eparhial pentru: nerespectarea mărturisitii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie și pentru neascultare față de autoritățile bisericești. Atunci, prima instanță a decis depunerea din treapă a preotului, care mai apoi a recurs la Consistoriul Mitropolitan. Un an mai târziu, judecata forurilor bisericești prin depunerea din treaptă s-a încheiat, chiar dacă părintele a fost, de fapt, victimă. Astfel, disperat, acesta i-a transmis o scrisoare Patriarhului Daniel prin care anunța că își va da foc în timpul slujbei de sfințire a Catedralei. Astăzi, 25 noiembrie, se pare că protul a recurs la acest gest. Conform ISU, bărbatul și-a scos geaca și a incendiat-o. ” Un bărbat și-a scos geaca și a incendiat-o. Evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta Catedralei. Persoana în cauza a fost condusa la secția de politie, unde s-a deplasat și un echipaj smurd pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Persoana a refuzat transportul la spital”, informează ISU. Și, potrivit antena3.ro, acesta a motivat atitudinea sa. ” Trebuie să recurg la o formă de protest - incendierea în fața Catedralei Mântuirii Neamului. Așa am de gând să fac, pentru că Biserica Ortodoxă nu este deschisă la un dialog. Este abuzivă! Sunt împotriva corupției din Biserica Ortodoxă”, a declarat preotul înainte să facă gestul care a uimit toți enoriașii aflați la Catedrală. Totodată, acesta a menționat că ”se fac presiuni asupra lui”.
Imagini din momentul în care preotul Ciulei și-a dat foc

Astăzi, 25 noiembrie, se pare că preotul a recurs la acest gest. Conform ISU, bărbatul și-a scos geaca și a incendiat-o. ” Un bărbat și-a scos geaca și a incendiat-o. Evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta Catedralei. Persoana în cauza a fost condusa la secția de politie, unde s-a deplasat și un echipaj smurd pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Persoana a refuzat transportul la spital”, informează ISU.

Și, potrivit antena3.ro, acesta a motivat atitudinea sa. ” Trebuie să recurg la o formă de protest – incendierea în fața Catedralei Mântuirii Neamului. Așa am de gând să fac, pentru că Biserica Ortodoxă nu este deschisă la un dialog. Este abuzivă! Sunt împotriva corupției din Biserica Ortodoxă”, a declarat preotul înainte să facă gestul care a uimit toți enoriașii aflați la Catedrală. Totodată, acesta a menționat că ”se fac presiuni asupra lui”.

Gepostet von Constantin Cumpana am Samstag, 24. November 2018

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×