Premieră în România! O echipă interdisciplinară de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, formată din cinci specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu şi Facultatea de Medicină şi Farmacie, a creat un dezinfectant cu peste 70% alcool, care conţine şi substanţe menite să protejeze derma.
Premieră în România
Trebuie specificat că dezinfectantgul este un lichid omogen, cu o consistenţă care permite utilizarea directă pe tegumentele umane. Formula compoziţională a produsului permite un timp de contact care conduce la un efect biocid eficient.
Reţeta de fabricaţie propusă de specialiştii Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu, coordonată de profesorul Lucian-Puiu Georgescu, conţine doi alcooli inferiori cu efect biocid, un alcool gras care asigură protecţia tegumentului, un oxidant şi apă demineralizată.
Dezinfectant contra coronavirus, creat de cercetători români
”Este vorba despre un biocid cu utilizare individuală. Facultatea de Ştiinţe şi Mediu din Galaţi, cu Departament de Chimie, a venit cu conceptul şi studiază realizarea unei compoziţii optime pentru acest biocid.
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor asigură în acest stadiu testele microbiologice la nivelul la care le putem face noi şi Facultatea de Medicină.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Noi am făcut două, trei variante din acest biocid şi l-am gândit pentru a-l utiliza pe plan intern. Compoziţia biocidului este similară cu ce există pe plan mondial recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Dacă va exista o utilizare externă, vom prezenta mai multe eşantioane la institutele din Bucureşti pentru a obţine şi efectele pe viruşi”, a declarat profesorul Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii ”Dunărea de jos”.
Prepararea şi testele de miscibilitate ale dezinfectantului sunt efectuate în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu. Efectul biocid este testat microbiologic în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi
Acum, produsul va fi trimis spre omologare către instituţiile specializate, cu atribuţii în domeniu la nivel naţional. De altfel, la solicitarea rectorului Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, profesorul Lucian Puiu Georgescu, specialiştii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (SIA) au testat deja eficacitatea microbiologică a dezinfectantului.
Testele au vizat studii preliminare privind inhibarea creşterii unor microorganisme comune (bacterii, drojdii şi mucegaiuri), contaminante ale suprafeţelor şi ale epidermei (mâini). Acestea au certificat deja eficacitatea dezinfectantului.