Polițiștii au confiscat o tonă de dezinfectanți și zeci de mii de măști și mănuși

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 18:04
Polițiștii au confiscat o tonă de dezinfectanți și zeci de mii de măști și mănuși
Peste o tonă de produse confiscate de polițiști

Situația critică din lume nu-i oprește pe unii oameni să facă profite cu sânge rece și să încerce să se îmbogățească peste noapte.

Marfă confiscată de la speculanți

Acești speculanți au cumpărat cantități impresionante de dezinfectanți, măști de protecție sau mănuși, în speranța că le vor vinde la suprapreț oamenilor disperați și speriați de coronavirus. 

„Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg” spune o vorbă din bătrâni, însă. Lucru aflat astăzi de speculanți pe propria piele.

Conform Digi24, polițiștii de la Investigații criminale și de la Omoruri au descins la trei adrese din București și Ilfov de unde au confiscat produsele găsite, menite să fie vândute la suprapreț.

Este vorba despre aproximativ o tonă de dezinfectanți și zeci de mii de măști și mănuși de protecție.

Perchezițiile sunt făcute într-un dosar de evaziune fiscală cu produse sanitare și materiale medicale, deschis de polițiștii de la Investigații economice din sectorul 1, conform sursei citate.

Avertisment de la Interpol

Interpolul a anunțat zilele trecute că tot mai multe produse contrafăcute vor fi disponibile în aceste luni, pe fondul crizei.

În perioada 3-10 martie, în cadrul „Operațiunii Pangea” desfășurate în peste 90 de țări, au fost arestate peste 121 de persoane care dețineau marfă contrafăcută în valoare de 14 milioane de dolari.

Mai mult, la nivel european au fost confiscate aproximativ 34.000 de măști chirurgicale, dar și medicamente. Peste 2.500 de pagini de internet au fost închise în această perioadă pentru a proteja populația.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×