Prăpăd pentru șoferi. Poliția a început o serie de controale la sânge în trafic. Ce urmăresc oamenii legii

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/03/2019, 12:19
Prăpăd pentru șoferi. Poliția a început o serie de controale la sânge în trafic. Ce urmăresc oamenii legii GALERIE FOTO
Campania SEATBELT se desfasoara la nivel european

Sute de șoferi au fost amendați în Timișoara, de poliții de la rutieră, care s-au alăturat unei campanii europene denumită SEATBELT! Astfel, oamenii legii au ieșit pe străzile din Timișoara, dar și din celelalte orașe ale județului, în căutare de șoferi care nu poartă centura de siguranță.

Campania rutieră SEATBELT face ravagii printre șoferii români surprinși fără centură de siguranță

Polișiștilor de la Poliția Rutieră nu le-a trebuit prea mult timp, deoarece în doar câteva ore, au amendat nu mai puțin de 211 șoferi, care s-au trezit cu o primăvară relativ urâtă, deoarece amenzile nu sunt deloc de neglijat, din punt de vedere material.

Polițiștii nu au descoperit doar șoferi care nu purtau centura de siguranță, ci au descoperit conducători auto care au încălcat legea în mai multe feluri. Marți, în doar 6 ore au amendat nu mai putin de 211 soferi indisciplinați. Polițiștii au acționat între orele 10.00 – 13.00 și 15.00 – 18.00.

Campania SEATBELT
Sute de soferi amendati in timpul campaniei rutiere SEATBELT

211 șoferi amendați în câteva ore, în Timișoara

Dintre șoferii sancționați 158 au fost prinși fără centura de siguranță, 32 vorbeau la telefon pe când se aflau la volan, iar 17 conducători auto au fost trași la răspundere pentru alte abateri rutiere. Doi dintre conducătorii auto trași pe dreapta de oamenii legii au rămas chiar și fără permise de conducere, unul pentru că a trecut pe roșu, iar altul pentru că nu a acordat prioritate pietonilor.

Vânătoarea polițiștilor de la Rutieră încă nu s-a terminat, deoarece campania europeană SEATBELT va continua până pe data de 17 martie, indiferent cât de mult le place sau nu șoferilor timișoreni.

Veștile proaste vin însă pentru toți șoferii români, indiferent pe unde șofează ei prin Uniunea Europeană! Acţiunea SEATBELT este coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar aceasta se desfăşoară în toată ţara, pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri sunt în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislaţiei în domeniu. Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, așadar șoferii trebuie să fie foarte atenți!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×