Prăjitura ”Revelionica”. E obligatoriu s-o ai pe masă de Revelion. E gata în 15 minute!

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
30/12/2018, 14:10
Prăjitura ”Revelionica”. E obligatoriu s-o ai pe masă de Revelion. E gata în 15 minute! GALERIE FOTO
"Revelionica" este perfectă pentru Revelion. În doar 15 minute este gata

N-ai găsit desertul perfect pentru Revelion? Ei bine, avem propunerea ideală! Prăjitura „Revelionica” este cea mai bună alegere. Cu un aspect spectaculos și un gust delicios, prăjitura-minune se prepară în doar 15 minute și îți va impresiona invitații. E ușor de gătit și nu trebuie să fii expert în bucătărie ca să îți reușească.

Iată cum se prepară prăjitura pe care multe gospodine aleg s-o pună pe masa de Revelion. Desertul cu care vei impresiona musafirii de Revelion nu necesită coacere, iar pentru realizarea ei ai nevoie doar de câteva ingrediente banale. Prepararea ei este atât de simplă încât chiar dacă n-ai gătit în viața ta un desert, n-ai cum să dai greș!

Prăjitura ”Revelionica”. În 15 minute ai desertul perfect pe masa de Revelion!

„Revelionica, prjitura care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

Ingrediente necesare pentru aluat:
150 gr unt
100 gr zahăr
1 lingură cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr făină
1-2 linguri smântână

Mod de preparare:

Untul împreună cu smântâna, făina, praful de copt, zahărul şi o lingură de cacao se amestecă bine până când se obţine un aluat cremos pe care îl împărţim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.

Crema de cocos
6 albuşuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocos

Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nuca de cocos. Crema se pune peste prima foaie într-o tavă şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 170-175 grade, pentru aprozimativ 15 minute.

Crema de vanilie
6 gălbenuşuri
200 gr zahăr
3 linguri făină
1 plic de budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenţă vanilie

Toate ingredientele, mai puţin untul şi vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroaşă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă puţin câte puţin şi esenţă de vanilie. La final se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×