Pompier în ger, cu uniforma udă. Imagine cât o mie de cuvinte!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 15:43
Pompier în ger, cu uniforma udă. Imagine cât o mie de cuvinte!
Imaginea virală a unui pompier după intervenție!

O fotografie a unui pompier stând în ger, cu uniforma udă, a făcut înconjurul internetului. Acesta abia terminase o intervenție. Vizibil obosit și cuprins de evenimentul dinainte, acesta încerca să își încălzească mâinile. Imaginea emoționantă a eroului a fost postată prima oară pe un site de socializare de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Dragi pompieri, credibilitatea și funcționarea eficientă a instituțiilor statului, precum și respectarea angajamentelor României față de partenerii din Uniunea Europeană și NATO depind inclusiv de responsabilitatea cu care dumneavoastră acționați zi de zi. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți și vă îndemn să mențineți aceleași înalte standarde de competență! Acolo unde vă trimite datoria, fiți demni de înaintașii voștri şi nu uitaţi că nimic nu este mai onorant decât a fi în serviciul semenilor, garanți ai siguranței lor!”

Pompier cu uniforma udă, în ger

O fotografie a unui erou, după intervenție, a impresionat extrem de tare. Acesta terminse intervenția la care a fost chemat, ud, în ger, încercând măcar să-și încălzească mâinileCu hainele ude până la piele, cu aburul care iese din echipament… Aceasta este imaginea unui salvator la datorie, surprinsă într-una din aceste zile de iarnă! Temperaturile foarte scăzute nu reprezintă un obstacol pentru pompieri!” – a fost mesajul care se afla alături de fotografie.

Imaginea pompierului cu uniforma udă, stând în ger, după intervenție.
Imaginea pompierului cu uniforma udă, stând în ger, după intervenție.

Internauții n-au întârziat cu comentariile de apreciere la adresa pompierului, eroul care își riscă viața lui pentru a altora, exemplu de curaj și putere psihică.

„Cavalerii focului”, aprecieți de cetățeni

Oamenii care au văzut fotografia impresionantă au adus numai laude la adresa eroilor, numindu-i „cavalerii focului”. Românii le-au urat multă putere, credință și curaj în intervențiile riscante de care au parte zi de zi și le-au mulțumit pentru dedicarea lor.

„Tot respectul pentru angajații IGSU !!!! Una din puținele instituții ale statului care merită respect!!” , „Și cand te gândești ca în USA este o onoare sa fii voluntar pompier . Generațiile viitoare vor vorbi despre isprăvile tale.”, „O să spun asta mereu, cavalerii focului, cei mai iubiți dintre pământeni!”, „Dumnezeu să-i dea multă putere. Cea mai nobilă armă!”, au fost mesajele internauților la fotografia emoționantă cu pompierul.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru pompieri

Cu ocazia zilei dedicată pompierilor, șeful de stat și-a arătat vizibila apreciere calaverilor focului. „Participăm astăzi la un moment special, când rememorăm, cu respect, eroismul pompierilor militari care, în timpul Revoluţiei Române de la 1848, s-au jertfit pentru apărarea idealurilor de libertate naţională şi emancipare socială. Prin sacrificiul lor, cei căzuți în încleștările armate din Dealul Spirii au contribuit decisiv la construirea României moderne. Pentru devotamentul față de țară de care au dat dovadă în cele mai grele momente din istoria națiunii noastre, pompierii militari merită întreaga noastră recunoștință.

Nu este mai mare onoare decât aceea de a păstra vie memoria eroilor și nu este mai mare privilegiu decât acela de a purta mai departe crezul lor. Astăzi, prin profesionalismul și abnegația cu care își îndeplinesc misiunile, pompierii români sunt, cu adevărat, continuatorii tradițiilor de glorie ale pompierilor militari care au luptat pentru libertatea națiunii române.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×