Poliția Capitalei, reacție oficială în cazul medicului fals italian. Cercetat pentru înșelăciune

Silviu Ghering    Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/02/2019, 16:28
Poliția Capitalei, reacție oficială în cazul medicului fals italian. Cercetat pentru înșelăciune
Falsul chirurg italian, cercetat pentru înșelăciune

Scandalul provocat de italianul care a activat ca medic în mai multe spitale private din România, deși nu avea studii de specialitate, este departe de a se fi încheiat. Poliția Capitalei anunță că a demarat deja o investigație în acest sens, așa-zisul medic fiind cercetat pentru infracțiunea de înșelăciune. Anchetatorii s-au sesizat în urma unor plângeri formulate de două persoane, acestea acuzându-l pe bărbatul italian că le-a escrocat, dându-se drept proprietarul unei clinici private, pentru a le stoarce de bani.

„La 20.11.2018, două persoane au formulat o plângere, înaintată Secției 4 Poliție, în care sesizau că un bărbat, cetățean străin, i-a înșelat, inducându-i în eroare că este proprietarul unei clinici private, astfel păgubindu-i de o sumă importantă de bani, achitată ca garanție pentru închirierea unui spațiu în cadrul clinicii. Cercetările sunt desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. De asemenea, în cauză, sunt efectuate verificări cu privire la toate aspectele privind activitatea persoanei în cauză”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Capitalei.

Ce spune ministrul Sănătății în legătură cu acest caz

Scandalul falsului medic italian nu rămâne fără urmări. Bărbatul profesa ca medic într-o clinică privată, ba chiar intra în operații, deși nu avea niciun fel de studii în domeniu. Mai mult decât atât, deși în Italia a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru o infracțiune asemănătoare, continua să profeseze fără probleme în spitalele din România. A fost prins după ce asistentele au sesizat că bărbatul intra în sala de operație fără ca măcar să știe cum să se spele pe mâini sau să-și pună mănușile în mod corespunzător!

Ministrul Sănătății, despre falsul medic italian
Ministrul Sănătății, despre falsul medic italian

Reacția ministrului Sănătății, ca urmare a acestui caz, nu a întârziat să apară. „Eu am aflat azi dimineaţă din presă, Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat, dar pot să vă spun că Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că, repet, eu am aflat azi dimineaţă din presă, nici măcar nu am fost întrebaţi oficial despre acest aspect. Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor dă avizul. Deci cei care au angajat, l-au angajat ilegal, dar şi aici va trebui să vedem” , a declarat Sorina Pintea. Totodată, ministrul Sănătății a precizat că a solicitat deja toate informațiile în legătură cu pacienții operați de falsul chirurg.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×