Planul secret al Gabrielei Firea de detronare a lui Liviu Dragnea! ”Reuniune a liderilor revoltaţi”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/09/2018, 15:11
Planul secret al Gabrielei Firea de detronare a lui Liviu Dragnea! ”Reuniune a liderilor revoltaţi”
Gabriela Firea are un plan secret de detronare a lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD

Jurnalistul Dan Andronic face radiografia ultimului scandal din sânul partidului aflat la guvernare și încearcă să găsească datele care au dus la încrâncenarea dintre președintele PSD, Liviu Dragnea, și primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, care se pare că are un plan secret pentru detronarea lui Liviu Dragnea!

”Pe lângă foarte mulţi analişti şi strategi politici, „însuşi Liviu Dragnea se chinuie să descâlcească iţele din spatele atacului Gabrielei Firea-Pandele. Dinspre oamenii apropiaţi de liderul PSD au venit informaţii încă dinaintea CEx, potrivit cărora urma să aibă loc un conflict puternic, care să vizeze (pentru a nu ştiu câta oară) poziţia lui Liviu Dragnea.

Citește și Liviu Dragnea a negociat cu premierul Viorica Dăncilă Legea amnistiei și grațierii! Ce s-a hotărât!

Citește și Gabriela Firea îi cere demisia lui Carmen Dan

Planul secret de detronare a lui Liviu Dragnea, adus la cunoștință Gabrielei Firea de mai mulți colegi revoltați

Informaţiile pe care le-am obţinut, confirmate neoficial, vorbesc despre o reuniune a liderilor revoltaţi pe dictatorul Dragnea, numele acestora cuprinzându-i pe Nicolae Bădălău, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Ecaterina Andronescu şi, surpriză, Paul Stănescu. Care, după ce s-au întâlnit în diverse formule, au apelat şi la Gabriela Firea, promiţându-i sprijin. De ce tocmai la Primarul General al Capitalei?

Pentru că aceasta avea deja un motiv de supărare pe liderul PSD şi pe cei din jurul lui Liviu Dragnea. Originea lui era în momentul 10 August – Mitingul Diasporei! Când, împreună cu Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, încerca să ia o distanţă cât mai mare de ceea ce urma să se întâmple la Bucureşti! Plecau într-o delegaţie oficială, taman la Tokio, la o reuniune pe teme de administraţie. Reuniunea avea o durată de trei zile, 9-12 august. Numai că, pe data de 8 august, au pierdut un avion şi, totodată, posibilitatea de a ajunge la Tokio. Asta a stricat planul iniţial!

O să spuneţi că era ceva important, doar d-aia plecaseră de la Bucureşti, deşi se anunţau un milion de oameni pe străzi! O fi fost, numai că desfăşurarea evenimentelor avea să ne demonstreze altceva.

Gabriela Firea şi Speranţa Cliseru au pierdut legătura spre Tokio şi au rămas pe aeroportul de escală, respectiv pe aeroportul internaţional din Istanbul. Data era 8 August. În mod normal, pentru că tot nu mai era posibilă deplasarea oficială, trebuiau să se întoarcă la Bucureşti. Mai ales că, aşa cum vă spuneam, se anunţa o mega-manifestaţie cu probleme în Bucureşti.

Din acest moment, logica noastră începe să nu mai aibă nici o legătură cu motivaţia reală a plecării. Pentru că s-a întâmplat ceva interesant. Imediat, prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a cerut aprobare de la Ministerul Administraţiei şi Internelor să se reruteze, să plece în capitala Estoniei, Tallinn, unde se desfăşura o altă reuniune. Deci, dacă nu-i Tokio, măcar Tallinn să o despartă de Bucureşti.

Prefectul Capitalei era în delegaţie oficială, nu în concediu de studii, aşa că avea nevoie de aprobarea ministrului pentru un nou memorandum de deplasare. Numai că ministrul Carmen Dan nu i-a aprobat prefectului Capitalei noua deplasare şi i-a cerut să se întoarcă imediat la Bucureşti. Ceea ce s-a întâmplat.

Acest eveniment a stârnit mânia Gabrielei Firea, care are o relaţie extrem de apropiată cu prefectul Capitalei. Speranţa Cliseru este unul din asset-urile primite de la soţul ei, primarul din Voluntari, Florin Pandele. Un om de încredere, pe care nu-l voia compromis în ceea ce se anunţa a fi o confruntare extrem de dură între manifestanţi şi forţele de ordine.

Gabriela Firea este un om care a lucrat în presă şi a intuit foarte bine consecinţele de imagine ale semnării unui ordin de evacuare a Pieţei Victoriei. Și nu a ascuns acest lucru în intervenţiile ulterioare.

Nu voia ca ordinul de evacuare să fie semnat de Speranţa Cliseru, nu voia să fie în Bucureşti atunci când urmau să aibă loc violenţele, dorea să-şi conserve capitalul de imagine. De altfel, Gabriela Firea a mutat imediat destinaţia, de la simpozionul japonez la cel estonian. Numai că omul lui Dragnea, Carmen Dan, l-a chemat la ordine pe omul lui Firea, Speranţa Cliseru, iar aceasta s-a supus.

După ce v-am explicat contextul evenimentelor din 10 August şi premizele scandalului dintre Liviu Dragnea şi Gabriela Firea, vă rog să citiţi şi pasajul din scrisoarea deschisă pe care Primarul General a făcut-o publică în cursul zilei de vineri:

În primul rând, nu am ieşit cu niciun fel de declaraţii publice înainte de a epuiza toate căile statutare, în interiorul partidului, şi de a mi se pune în cârcă, premeditat, decontul evenimentelor din 10 august, din Piaţa Victoriei. Ca să nu existe niciun fel de dubiu, condamn cu fermitate manifestările violente ale unor participanţi la miting, care au fost la un pas să degenereze. Intervenţia jandarmilor a fost, prin urmare, cât se poate de legitimă. Mai departe, dacă forţele de ordine au dat dovadă de exces de zel, dacă au folosit forţa în mod nejustificat, sau nu, este treaba organelor de anchetă să stabilească şi în niciun caz nu poate fi responsabilitatea mea, ci a ministrului de Interne. Dacă s-a greşit, să-şi asume vina, dacă totul a fost minunat, să culeagă laurii. Cât despre loialitate, aceasta este, cel puţin în cazul meu, o trăsătură fundamentală de caracter, dar nu cu orice preţ şi în orice condiţii. (fragment din scrisoarea G. Firea)

Vi se pare suficient de clar că Gabriela Firea vede un complot marca Liviu Dragnea-Carmen Dan, menit să-i submineze capitalul electoral şi de imagine? Evident că da!

Costurile politice ale acestui conflict iscat între Liviu Dragnea şi Gabriela Firea le va suporta PSD, indiferent cine va câştiga.

Prin oraş se vorbeşte despre o moţiune de cenzură, care va viza guvernul Vioricăi Dăncilă. Moţiune ce va fi votată de unii parlamentari PSD. Posibil să cadă guvernul, pentru că stilul de conducere al lui Liviu Dragnea a stârnit multe animozităţi şi şi-a făcut mulţi duşmani, deşi până acum liderul PSD a dovedit că este precum pisica cu nouă vieţi. Va scăpa şi de această dată?”, a scris Dan Andronic în Evenimentul Zilei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×