Liviu Dragnea a negociat cu premierul Viorica Dăncilă Legea amnistiei și grațierii! Ce s-a hotărât!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/09/2018, 10:20
Liviu Dragnea a negociat cu premierul Viorica Dăncilă Legea amnistiei și grațierii! Ce s-a hotărât!
Liviu Dragnea si Viorica Dancila au vorbit despre amnistie si gratiere

Premierului Viorica Dăncilă i s-a cerut o ordonanță de urgență prin care să fie anulate protocoalele dintre SRI și instituțiile din justiție și efectele acestora, dar si un fel de lege a amnistiei și grațierii! Anuntul a fost făcut imediat după Comitetul Executiv al PSD, chiar de către președintele Liviu Dragnea, despre care presa anunța cu o zi înainte că va pune presiune pe premier pentru o ordonanță legată de amistie și grațiere.

”I s-a cerut doamnei Dăncilă ca Guvernul să adopte rapid o OUG prin care să anuleze protocoalele şi efectele acestor protocoale. Noi avem deja un proiect de lege depus în Parlament, se pot inspira de acolo. Este în continuare foarte multă nemulţumire generată de aceste protocoale”, a declarat Liviu Dragnea.

Citește și Iubita lui Liviu Dragnea, tânăra Iulia Tănase, plimbare de seară alături de Darius Vâlcov!

Citește și Cum s-a ”răzbunat” Liviu Dragnea, după ce iubita lui a fost fotografiată alături de alt social-democrat! Imagini noi!

Liviu Dragnea i-a cerut premierului Viorica Dăncilă o lege a amnistiei și grațierii, în termen rezonabil

Dragnea a spus că nu a cerut exact o lege a grațierii, însă a cerut ceva asemănător! ”Despre această amnistie se tot discută. Ce i-am cerut eu astăzi doamnei prim-ministru în faţa colegilor din grupurile parlamentare – să discute în Guvern, să se consulte cu colegii din Guvern care au competenţe în domeniul ăsta şi să vadă ce acte normative trebuie să fie adoptate pentru ca zecile, sutele, miile de oameni care ori au fost condamnaţi pe nedrept, ori au fost condamnaţi pe baza unor probe şi instrumentării unor dosare folosind nişte proceduri ilegale, să poată să aibă şansa să nu ispăşească o pedeapsă sau să nu fie condamnaţi în continuare nevinovaţi”.

Întrebat dacă i-a dat un termen premierului, Dragnea a răspuns: ”I-am dat un termen în viaţa asta. Un termen rezonabil, nu am zis ziua de, ora de. I-am cerut premierului să discute să se consulte cu colegii din guvern, să vadă ce acte normative trebuie adoptate pentru ca zecile, sutele de oameni care au fost condamnați pe bază de proceduri nelegale să nu fie nevoiți să ispășească sau să fie în continuare condamnați. Nu știu care este soluția, amnistie sau altceva. Guvernul trebuie să vină cu ceva. Lucrurile nu pot rămâne așa. I-am dat un termen rezonabil”.

Ministrul Internelor, Carmen Dan, a scăpat de demiterea solicitată de primarul Gabriela Firea, colega sa de partid! Primarul general al Capitalei a cerut la CEx demisia ministrului de Interne. Gabriela Firea a acuzat-o pe Carmen Dan de premeditarea violențelor, și i-a cerut demisia ca urmare a violențelor de la mitingul împotriva guvernului din 10 august. Liviu Dragnea este protectorul politic al ministrului de Interne, de aceea între acesta și primarul Capitalei au fost vizibile niște tensiuni. Totul a pornit de la faptul că ministrul de Interne se tot străduiește să paseze responsabilitatea juridică pentru violențele din Piața Victoriei pe prefectul Capitalei, Speranța Clișeru, protejata Gabrielei Firea.

”Nu e adevărat că aș fi în spatele blocării unor proiecte ale Primăriei Capitalei, cum a spus Gabriela Firea. Doamna Carmen Dan a vorbit din regulamente și din legi, nu a dat vina pe prefectul Speranța Cliseru. Nu sunt de acord cu Gabi Firea, dar îi înțeleg supărarea. Eu am susținut-o la Primăria Capitalei, nu o să auziți că o să o critic. Sper că va trece peste aceasă supărare. Toți colegii, cu excepția unuia, s-au pronunțat împotriva propunerii Gabrielei Firea de demitere a ministrului Internelor, Carmen Dan”, a declarat Dragnea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×