Plăcintă de berbecuț, rețeta perfectă pentru Sărbătorile de Paște. Nu te vei sătura dintr-o porție

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
16/04/2020, 15:17
Plăcintă de berbecuț, rețeta perfectă pentru Sărbătorile de Paște. Nu te vei sătura dintr-o porție

Plăcinta de berbecuţ este una dintre rețetele care nu lipsesc de pe masa de sărbători. Cea pe care v-o recomand astăzi este pregătită de chef Florin Dumitrescu și este una cu care veți impresiona întreaga familie. Cu siguranță cei aflați la masă vor mai cere și o a doua porție.

Rețetă pentru masa de Paște. Plăcintă de berbecuț, gustoasă și savuroasă

Ingrediente necesare pentru această rețetă: 

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 1,5 kg de pulpă de spate de berbecuț tocată
  • 200 grame de ceapă albă tocată
  • 450 ml de vin roșu sec
  • 250 de grame de brânză Roquefort sau Blue Auvergne
  • 1 bucată de aluat de foietaj
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 25 grame de nucșoară
  • 25 grame de scorțișoară
  • 50 grame de miere
  • 3 legături de mărar

Mod de preparare plăcintă de berbecuț pentru masa de Paște:

  1. Carnea tocată de berbecuț și ceapa se călesc într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea soarelui
  2. Se adaugă peste batoanele de scorțișoară și se acoperă totul cu vin roșu. Se lasă la fiert până când este gata
  3. În momentul în care carnea s-a gătit se va tigaie de pe foc și se lasă totul la răcit, la frigider, pentru circa 24 de ore
  4. După ce a trecut această perioadă se amestecă carnea cu mărarul tocat, nucșoara, scorțișoara și se condimentează cu sare și piper
  5. Într-o tavă unsă cu grăsime sau ulei se pune foietajul uns cu un ou bătut cu miere și apoi se adaugă compoziția de carne
  6. Deasupra se presară bucăți de brânză mucegăită și se acoperă cu foiteaj
  7. Întreaga operațiune se mai repetă o dată și apoi se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius
  8. Plăcinta de berbecuț trebuie să stea la cuptor până când se rumenește sau trece testul cu scobitoarea
  9. Plăcinta de berbecuț se servește cu salată verde și un pahar de vin roșu
  10. Sugestie: nu serviți plăcintă cât este fierbinte, de preferat să așteptați până a doua zi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles