Rețeta de astăzi este una extrem de practică și delicioasă, fiind vorba de un desert preparat dintr-un aluat fraged cu unt de cocos. Cornulețele de post cu gem de prune și nucă sunt foarte gustoase, fragede și se prepară destul de ușor.
Rețetă de cornulețe de post cu gem de prune și nucă
Dacă simți nevoia de ceva dulce și nu ai prea mult timp de stat în bucătărie atunci te sfătuim să încerci cornulețele de gem cu prune și nucă. Această rețetă este una de post, prin urmare poate fi pregătită inclusiv în Săptămâna Patimilor care are loc înaintea Paștelui.
Având în vedere că vom prepara o rețetă de post vom folosi ulei de cocos care va face aluatul să fie unul fraged și totodată îi va conferi o aromă plăcută. Uleiul de cocos înlocuiește cu succes uleiul de floarea soarelui și la alte deserturi, așadar este bine să îl ai în casă.
Fragede, aromate și gustoase, așa vor arăta cornulețe cu gem de prune și nucă din belșug. Acest desert simplu se topește în gură și va dispărea de pe farfurie într-o clipită.
Ingrediente necesare pentru cornulețe cu gem de prune și nucă:
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Pentru aluatul fraged:
- 400 grame făina albă
- 200 grame ulei de cocos sau ulei de floarea soarelui
- 65 ml zeamă de lămâie și 65 ml apă
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 6 grame drojdie proaspătă
- o jumătate de linguriță extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat bourbon
- un praf de sare
- 150 grame gem de prune
- 50 grame nucă tocată mărunt
- 2 linguri nucă
Mod de preparare cornulețe cu gem de prune și nucă:
- Uleiul de cocos se scoate de la frigider cu 30 de minute înainte de a te apuca de desert. Acesta trebuie să stea la temperatura camerei ca să se topească
- Într-un bol mare se cerne făina și peste se adaugă coaja rasă de la lămâie
- Drojdia proaspătă se freacă cu zahărul vanilat până când se lichefiază, iar apoi se adaugă peste făină
- Se adaugă și zeama de la o lămâie, mare atenție la sâmburi să nu cadă în compoziție. Se amestecă totul cu o spatulă până când se formează un aluat fraged care se dă la frigider
- Separat se curăță nucile și se macină cât mai mărunt
- Nucile tocate se amestecă cu gemul de prune
- Aluatul fraged se scoate de la rece și se împarte în două. Prima parte se întinde sub formă circulară care se va secționa sub formă de triunghiuri
- Triunghiurile se umplu cu compoziția de nucă și gem și apoi se rulează sub formă de cornulețe pornind de la bază spre vârf
- Cornulețele se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se dau la rece pentru aproximativ 30 de minute
- Tăvile cu cornulețe se bagă la cuptor direct din frigider și trebuie lăsate circa 25-30 de minute sau până când capătă o culoare arămie la suprafață
- Cornulețele fragede se dau prin zahăr pudră cât sunt fierbinți. .