Pierderi estimate de 69 de miliarde de euro pentru companiile aeriene din Europa din cauza coronavirus

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 19:27
Pierderi estimate de 69 de miliarde de euro pentru companiile aeriene din Europa din cauza coronavirus
Aeroporturile vor suferi pierderi imense. Foto: Hepta

IATA (International Air Transport Association – Asociația Internațională de Transport Aerian) se așteaptă ca numărul de pasageri să scadă cu 38% din cauza pandemiei de coronavirus.

Pierderi de 69 de miliarde de euro pentru companii

Conform publicației britanice The Guardian, companiile aeriene din Europa vor pierde 69 de miliarde de euro pe parcursul anului 2020 din cauza restricțiilor impuse de toate țările afectate de coronavirus.

Conform datelor oferite de IATA, industria transportului aerian va fi printre cele mai afectate la nivel mondial, din cauza reducerii drastice a numărului de oameni care vor mai apela la serviciile aeroporturilor.

IATA se așteaptă ca numărul de pasageri să scadă drmaatic, cu 38%, înjumătățind astfel veniturile pe care se bazau toate companiile aeriene.

Cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie, Flybe, s-a prăbușit luna trecuă și 2000 de oameni și-au pierdut locurile de muncă, totul din cauza pandemiei de coronavirus.

Rafael Schvartzman, vicepreședintele IATA, a dezvăluit că majoritatea companiilor aeriene se vor prăbuși după două luni de zile de la delanșarea crizei. Companiile aeriene au cerut ajutorul guvernelor, însă nu au primit niciun răspund deocamdată.

International Air Transport Association este o organizație comercială internațională a companiilor aeriene, cu sediul central în Montreal, Quebec, Canada.

România, afectată de coronavirus

Cum era de așteptat, România nu a scăpat de criză. Tarom a anunțat deja că a suspendat toate cursele interne, timp în care Aeroportul Internațional din Iași va trimite în șomaj tehnic o mare parte din angajați. La București, pe Henri Coandă, check-in-ul se face în regim de criză, cu personal redus, în condițiile în care oamenii nu mai sunt interesați să circule cu avioanele.

Directorul aeroportului din Iași a făcut un anunț sumbru, în acest sens: ”Estimările noastre arată că traficul de pasageri în aprilie va fi cu peste 90 la sută mai mic decât într-o lună obişnuită. De la 115.000 de pasageri vom avea doar 10.000 de călători într-o lună”.

  • 69 de miliarde de euro vor pierde companiile aeriene din cauza coronavirus
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×