Aeroportul Henri Coandă, afectat de pandemia de coronavirus. Check-in-ul se realizează doar la ghișeele 53-104

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 17:59
Aeroportul Henri Coandă, afectat de pandemia de coronavirus. Check-in-ul se realizează doar la ghișeele 53-104
Aeroportul Henri Coandă/ Foto: Hepta

Scăderea drastică a numărului de pasageri în aeroporturile din România îi forțează pe managerii instituțiilor să ia mai multe măsuri organizatorice.

Măsuri pe Henri Coandă din cauza coronavirus

Într-o astfel de situație se află și Aeroportul Henri Coandă, care a decis să permită realizarea formalităților de check-in doar la ghișeele 53-104. Controlul de securitate al pasagerilor va fi efectuat pe liniile de control aferente acestora, conform putătorului de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi bucurești, Valentin Iordache.

„Având în vedere reducerea drastică a numărului de pasageri care tranzitează aeroportul Henri Coandă, formalităţile de check-in se realizează în prezent doar pe ghişeele 53-104, controlul de securitate fiind efectuat pe liniile de control aferente acestora.

Tot în sensul utilizării eficiente a infrastructurii, pentru îmbarcarea pasagerilor, începând de azi (joi, 26 martie – n. r.) se va utiliza un număr redus de porţi de îmbarcare„, a explicat Iordache, conform AGERPRES.

Conform planului, lucrurile vor reveni la starea inițială de fapt după ce va trece starea de urgență și coronavirusul nu va mai reprezenta o problemă.

„Asigurăm pasagerii că, imediat ce traficul va reveni la normal, vom trece rapid la operarea la întreaga capacitate; timpul necesar pentru reactivarea tuturor ghişeelor de check-in, liniilor de control de securitate şi porţilor de îmbarcare este de 1-2 ore”, a adăugat Iordache.

La Iași situația e mai gravă

Nu doar Aeroportul Henri Coandă este afectat în această perioadă. La Iași, de exemplu, jumătate dintre angajații Aeroportului Internațional au fost trimiși în șomaj tehnic. Numărul pasagerilor a scăzut cu 95.000 într-o lună, la mai puțin de 10.000 de oameni!

Situația se poate explica prin închiderea granițelor și anularea zborurilor din toate țările membre UE. Inclusiv în România, companii precum Tarom și-au suspendat toate zborurile interne, de teama coronavirus.

Cătălin Bulgariu, managerul Aeroportului din Iași, a cerut suspendarea de urgență a tuturor zborurilor de pe teritoriul României: „Am înregistrat pasageri şi cu 40 de grade febră. Ne-am confruntat şi cu persoane inconştiente. O doamnă care intrase în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus a considerat că e mai bine să facă un zbor la Bucureşti decât să stea acasă. Cer sistarea zborurilor comerciale de pasageri în România, pentru a limita răspândirea pandemiei”.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×