Aeroportul Henri Coandă, afectat de pandemia de coronavirus. Check-in-ul se realizează doar la ghișeele 53-104

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 17:59
Aeroportul Henri Coandă, afectat de pandemia de coronavirus. Check-in-ul se realizează doar la ghișeele 53-104
Aeroportul Henri Coandă/ Foto: Hepta

Scăderea drastică a numărului de pasageri în aeroporturile din România îi forțează pe managerii instituțiilor să ia mai multe măsuri organizatorice.

Măsuri pe Henri Coandă din cauza coronavirus

Într-o astfel de situație se află și Aeroportul Henri Coandă, care a decis să permită realizarea formalităților de check-in doar la ghișeele 53-104. Controlul de securitate al pasagerilor va fi efectuat pe liniile de control aferente acestora, conform putătorului de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi bucurești, Valentin Iordache.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Având în vedere reducerea drastică a numărului de pasageri care tranzitează aeroportul Henri Coandă, formalităţile de check-in se realizează în prezent doar pe ghişeele 53-104, controlul de securitate fiind efectuat pe liniile de control aferente acestora.

Tot în sensul utilizării eficiente a infrastructurii, pentru îmbarcarea pasagerilor, începând de azi (joi, 26 martie – n. r.) se va utiliza un număr redus de porţi de îmbarcare„, a explicat Iordache, conform AGERPRES.

Conform planului, lucrurile vor reveni la starea inițială de fapt după ce va trece starea de urgență și coronavirusul nu va mai reprezenta o problemă.

„Asigurăm pasagerii că, imediat ce traficul va reveni la normal, vom trece rapid la operarea la întreaga capacitate; timpul necesar pentru reactivarea tuturor ghişeelor de check-in, liniilor de control de securitate şi porţilor de îmbarcare este de 1-2 ore”, a adăugat Iordache.

La Iași situația e mai gravă

Nu doar Aeroportul Henri Coandă este afectat în această perioadă. La Iași, de exemplu, jumătate dintre angajații Aeroportului Internațional au fost trimiși în șomaj tehnic. Numărul pasagerilor a scăzut cu 95.000 într-o lună, la mai puțin de 10.000 de oameni!

Situația se poate explica prin închiderea granițelor și anularea zborurilor din toate țările membre UE. Inclusiv în România, companii precum Tarom și-au suspendat toate zborurile interne, de teama coronavirus.

Cătălin Bulgariu, managerul Aeroportului din Iași, a cerut suspendarea de urgență a tuturor zborurilor de pe teritoriul României: „Am înregistrat pasageri şi cu 40 de grade febră. Ne-am confruntat şi cu persoane inconştiente. O doamnă care intrase în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus a considerat că e mai bine să facă un zbor la Bucureşti decât să stea acasă. Cer sistarea zborurilor comerciale de pasageri în România, pentru a limita răspândirea pandemiei”.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×