Jumătate dintre angajații Aeroportului Internațional Iași, trimiși în șomaj tehnic. Numărul pasagerilor a scăzut cu 95.000 într-o lună

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 16:14
Jumătate dintre angajații Aeroportului Internațional Iași, trimiși în șomaj tehnic. Numărul pasagerilor a scăzut cu 95.000 într-o lună
Aeroportul Iași va avea pierderi financiare considerabile. Foto: Facebook IASI Airport

65 de angajați ai Aeroportului Iași vor intra în șomaj tehnic. Din totalul de 129 de persoane care lucrează la aeroport, jumătate vor fi trimiși acasă după ce instituția condusă de Cătălin Bulgariu a avut pierderi de șase milioane de lei în ultima lună.

65 de angajați ai Aeroportului Iași, trimiși în șomaj

Conform News.ro, măsura se va aplica începând cu 1 aprilie 2020.

”Acum organizăm turele, pentru că aeroportul Iaşi trebuie să rămână deschis. Dar jumătate din oameni vor intra în şomaj tehnic. Nu am stabilit încă data, noi am vrea cât mai repede.

Probabil vor pleca începând cu 1 aprilie. Mai avem doar câteva zboruri pe zi, două-trei pe rute externe şi unul către Bucureşti. Spre Capitală aveam înainte de criză şapte curse pe zi tur-retur, de azi am rămas cu una”, a explicat directorul aeroportului.

Zborurile ar trebui suspendate în România

Cătălin Bulgariu crede că toate zborurile de pasageri ar trebui suspendate în România până când va trece starea de urgență: ”Am avut în ultimele zile, pe fiecare zbor, persoane care nu declară că au luat avionul din altă parte, dar vin de fapt zone cu risc, dar am avut şi pasageri cu semne vizibile de boală. Am înregistrat pasageri şi cu 40 de grade febră.

Ne-am confruntat şi cu persoane inconştiente. O doamnă care intrase în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus a considerat că e mai bine să facă un zbor la Bucureşti decât să stea acasă.

Cer sistarea zborurilor comerciale de pasageri în România, pentru a limita răspândirea pandemiei”.

Majoritatea zborurilor au fost anulate
Majoritatea zborurilor au fost anulate

Aeroportul din Iași a pierdut doar în ultima lună 6 milioane de lei, în condițiile în care majoritatea zborurilor au fost anulate. Mai multe, crede Bulgariu, situația financiară se va înrăutăți luna viitoare.

”Estimările noastre arată că traficul de pasageri în aprilie va fi cu peste 90 la sută mai mic decât într-o lună obişnuită. De la 115.000 de pasageri vom avea doar 10.000 de călători într-o lună”, a concluzionat oficialul aeroportului.

  • Cu 95.000 de pasageri va scădea numărul celor care tranzitează Aeroportul Internațional Iași în aprilie
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×