Petrecere în mijlocul străzii la Târgu Jiu. Zece persoane au fost amendate

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 10:19
Petrecere în mijlocul străzii la Târgu Jiu. Zece persoane au fost amendate
Un grup de etnici rromi au încins o petrecere în mijlocul străzii în cartierul Obreja din Târgu Jiu, sfidând astfel recomandările autorităților de a se sta în casă

Un grup de etnici rromi au încins o petrecere în mijlocul străzii în cartierul Obreja din Târgu Jiu, sfidând astfel recomandările autorităților de a se sta în casă pentru a se preveni răspândirea coronavirusului.

Petrecere în mijlocul străzii la Târgu Jiu

Conform Gorj Express, tinerii nu au ținut cont de avertismentul autorităților și au dat o petrcere de pomină sâmbătă în mijlocul străzii în Târgu Jiu. Aceștia au băut, au dat muzica tare și au dansat chiar în stradă.

Mai mult, etnicii rromi, majoritatea reveniți de curând din străinătate din cauza pandemiei de coronavirus, au pârlit porcul în plină stradă de fericire că au reușit să se întoarcă acasă.

IPJ Gorj a reacționat după ce petrecerea a fost făcută publică și a aplicat amenzi în valoare totală de 17.500 lei pentru zece persoane care au participat la cheful de la Târgu Jiu.

”Nu au dat dovadă de comportament moral, civic și responsabil”

”În seara de 21 martie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au constatat faptul că, în cartierul Obreja, un grup de persoane consumau băuturi alcoolice și ascultau muzică, provenind de la o stație de amplificare amplasată pe domeniul public, fapte prin care au provocat indignarea locuitorilor din zonă”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

”Aceștia nu au dat dovadă de comportament moral, civic și responsabil, având în vedere starea de urgență generată de pandemia cu coronavirus. Zece persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 17.500 lei, conform Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică”, se mai menționează în comunicat.

Sâmbătă, românii au profitat de vremea frumoasă de afară în mai toate orașele și au ieșit la plimbare prin parcuri, la picnicuri la iarbă verde, la drumeții pe munte în grupuri sau la cumpărărturi, deși autoritățile îi sfătuiseră să nu plece de aacasă decât pentru urgențe.

Autorităţile au impus noi restricții, printr-o ordonanță militară, care a intrat in vigoare duminică, 22 martie, de la ora 22.00. Astfel, mall-urile rămân închise, iar activitatea în cabinetele stomatologice este suspendată.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×