Peter Schreier a murit la vârsta de 84 de ani. Tenorul a pierdut lupta cu boala de care suferea

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
27/12/2019, 15:54
Peter Schreier a murit la vârsta de 84 de ani. Tenorul a pierdut lupta cu boala de care suferea
Tenorul și regizorul, Peter Schreier, a murit la 84 de ani, în ziua de Crăciun. Sursa foto: dw.com

Peter Schreier, îndrăgitul tenor german a murit la vârsta de 84 de ani, chiar în prima zi de Crăciun, după ce în ultimii ani s-a luptat cu o boală grea. Anunțul trecerii în neființă a fost făcut de secretara regretatului artist.

Tenorul și regizorul, Peter Schreier, a murit în ziua de Crăciun

Scena muzicală din Germania este în doliu după ce unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați tenori a murit. Peter Schreier (84 de ani) se lupta cu o boală grea, iar în ziua de Crăciun organismul tenorului nu a mai rezistat.

Potrivit presei germane secretara artistului a fost cea care a făcut anunțul trecerii în neființă. Nu se știe despre ce boală suferea Peter Schreier, dar sănătatea a început să i se șubrezească în 2005 când s-a și retras de pe scena mzuicală.

Cine a fost Peter Schreier, tenorul născut în Meissen, Saxonia

Peter Schreier s-a născut pe 29 iulie 1935, în Maissen, Savonia. Tenorul provine într-o familie credincioasă, tatăl său fiind dascăl de biserică. Peter a iubit muzica încă de mic, iar la vârsta de 8 ani s-a alăturat corului Kreuzchor din Dresda. 

Debutul pe scena muzicală s-a petrecut în 1959 când a primit rolul primului prizonier din „Fidelio”, piesă scrisă de Ludwig van Beethoven. Reprezentația s-a jucat la Opera de stat din Dresda. Cât despre debutul regizoral acesta a avut loc la începutul anilor ´70.

Regizorul neamț a trăit în Germania de Est în perioada comunistă, iar la bătrânețe s-a retras în apropiere de Dresda. Mai exact, în 2005 tenorul s-a mutat împreună cu soția sa la țară, dar a continuat să compună muzică.

„Chiar am cântat destul și vreau să mă bucur de câțiva ani liniștiți acum”, a declarat Peter  Schreier presei după ce s-a pensionat.

Muzica tenorului a depășit granițele Germaniei și a ajuns să fie remarcat la opera din Berlin, Viena sau New York.

„O zi fără muzică e o zi pierdută”, a mărturisit celebrul tenor, potrivit agenției DPA. Peter Schreier a fost foarte apreciat de critici și de public pentru expresivitatea şi intensitatea interpretării lui.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×