Doliu în lumea modei! Emanuel Ungaro a murit: „Este o mare pierdere”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 20:27
Doliu în lumea modei! Emanuel Ungaro a murit: „Este o mare pierdere” GALERIE FOTO
Emanuel Ungaro a încetat din viață. Sursa foto - facebook

Doliu în lumea modei! Cunoscutul creator de modă francez de origine italiană Emanuel Ungaro a încetat din viaţă. Acesta a murit la Paris, la vârsta de 86 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de familia designerului.

Doliu în lumea modei!

Vă reamintim că acesta era retras din lumea modei încă din 2004. Emanuel Ungaro acuza de doi ani  o stare de slăbiciune, a menţionat pentru France Presse o sursă familială. În pofida retragerii sale, „era mereu prezent ca inspiraţie. Este o mare pierdere”, a comentat o purtătoare de cuvânt a casei Emanuel Ungaro.

Născut la 13 februarie 1933 la Aix-en-Provence, în sudul Franţei, într-o familie de imigranţi italieni, Ungaro a învăţat bazele meseriei de la tatăl său, croitor de meserie. În 1956 s-a instalat la Paris, acolo unde a lucrat pentru designerul spaniol Cristobal Balenciaga.

Emanuel Ungaro a murit

De altfel, de-a lungul timpului, Balenciaga a fost singurul „maestru” pe care l-a recunoscut. Nouă ani mai târziu, mai exact în 1965 şi-a deschis propria casă de modă.

A lansat în 1968 o primă linie de pret-a-porter feminin. Nu a rămas dator și în 1973 a scos la lumină şi o colecţie destinată bărbaţilor. În 1980, Ungaro – care s-a autodescris drept un „obsedat senzual” – a primit premiul Dé d’or, recompensând cea mai apreciată casă de haute-couture.

A construit, de-a lungul anilor, un imperiu al modei – cuprinzând şi parfumuri, pantofi şi ochelari -, preluat în 1996 de familia Ferragamo.

Din 2001, Ungaro – căsătorit şi având o fiică – a început să se distanţeze de lumea modei, pentru a se retrage în 2004. A rămas în istoria modei pentru stilul său îndrăzneț și provocator.

Modele elegante și sexy, materiale drapate, culori vii şi modele îndrăznețe – aceasta este semnătura renumitului designer.

Primul parfum Emanuel Ungaro, Diva, a apărut în anii ‘80. Un parfum frumos, clasic feminin, cu un flacon tipic pentru creațiile lui Emanuel. Nici varianta masculină nu s-a lăsat mult așteptată. Odată cu intrarea în noul mileniu, au apărut și alte parfumuri senzuale, la fel de fascinante și de elegante ca și emblematicele creații de modă Emanuel Ungaro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×