Peste 221.700 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 de ore!

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
09/08/2018, 13:48
Peste 221.700 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 de ore!

Peste 221.700 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 de ore! Poliția de Frontieră este îngrijorată, numărul persoanelor care au trecut granița este alarmant de mare. Potrivit site-ului Poiției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut peste 221.700 de persoane.

Atăt pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară. Aproximativ 53.000 de mijloace de transport 23 de cetățeni străini nu au avut permisunea pentr a intra în țară, din cauză că nu îndeplineau condițiile prevăzite de legislație. Alți 17 cetățeni români nu au putut ieși din țară din motive legale.

Peste 221.700 de persoane au trecut frontiera în ultimele 24 de ore!

Polițiștii au constatat 44 de fapte ilegale. În zonele de competență, punctele de trecere și frontiera verde, s-au săvârșit 24 de infracțiuni și 20 de contravenții. Acestea au fost înfăptuite atât de cetățeni români cât și de cetățeni străini. Au fost descoperite bunuri nedeclarate care urmau să fie introduse ilegal în țară. Bunurile, independent sau în colaborare cu alte instituții, depășeau plafonul vamal admis și erau suspecte a fi contrafăcute. Valoarea acestora totală este de aproximativ 187.000 lei.  Amenzile care au fost date în urma faptelor săvârșite se ridică la aproximativ 6.9000 lei.

Citeșe și: Raluca Turcan: ”Klaus Iohannis, somat de PSD cu plângerea penală, astfel încât să nu mai aibă ieșiri publice!”

Citește și:  Fererația Românilor de Pretutindeni, în mijlocul unor controverse, după ce a cerut anularea autorizației pentru mitingul diasporei

Oficialii Poliției de frontieră au declarat că valorile de trafic la punctele de trecere a frontierei sunt obișnuite, sezonul estival indică asemenea cifre în răndul persoanelor care vor să treacă frontiera. La sfârșitul lunii august, în decursul anului trecut, au trecut frontiera aproximativ 19,5 milioane de persoane, tot în perioada estivală. În cei 19,5 milioane de persoane se aflau aproximativ 15,7 milioane de cetățeni UE și 3,8 milioane de cetățeni nonUE. În cazul mijloacelor de trasport au fost înregistrate peste 4,8 milioane.

Punctele de trecere cele mai tranzitate au fost cele de la frontiera româno-ungară, unde au trecut 5,9 milioane de persoane și cele aeroportuare, unde s-au înregistrat peste 4,2 milioane de persoane.

De asemenea, la granița cu Republica Moldova, peste 2,6 de persoane au încercat să treacă,iar la granița cu Bulgaria au efectuat formalități peste 3,4 milioane de persoane. Toate aceste fapte ilegale au fost atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire ale granițelor.

În data de 10 august, a fost anunțat un miting de amploare organizat de Diaspora, în Piața Victoriei din Capitală. Mulți români care lucrează în străinătate se întorc acasă, în aceste zile, spunând că vor participa la această acțiune de amploare. 

Poliția de Frontieră Română

Aceasta este instituția specializată care exercită atribuțiile ce îi revin cu privire la supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, prevenirea și combaterea migrației ilegale și a faptelor specifice criminalității transfrontaliere săvârșite în zona de competență, respectarea regimului juridic al frontierei de stat, pașapoartelor și străinilor, asigurarea intereselor statului român pe Dunărea interioară, inclusiv brațul Măcin și canalul Sulina situate în afara zonei de frontieră, în zona contiguă și în zona economică exclusivă, respectarea ordinii și liniștii publice în zona de competență, în condițiile legii (articolul 1 din Ordonanța de Urgentă nr. 104 din 27 iunie 2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române) Cu aproximativ 3.150 kilometri de granita aflata in responsabilitate, Politia de Frontiera Romana se confrunta permanent cu o problematica extrem de variata si cu diverse motivatii ilicite de tranzitare a frontierei romane, pornind de la migratia ilegala, traficul cu stupefiante, armament si autoturisme furate si terminand cu contrabanda – sub toate formele ei de manifestare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×