Federația Românilor de Pretutindeni cere anularea autorizației pentru mitingul diasporei. În urmă cu o lună, o asociație înființată, la Bruxelles, începea organizarea mitingului diasporei. Cu două zile înaintea protestului, președintele Federației Românilor de Pretudinteni, a cerut anularea autorizației. Motivul liderului Federației, Emanuel Cioacă, este că nu a primit nicio confirmare oficială de la Primărie.
Anularea mitingului este considerată de mulți oameni drept manipulare
Toate fiind în grafic: siguranța participanților, extinderea spațiului în care trebuia să se desfășoare protestul, adunarea celor un milion de oameni în Piața Victoriei, reprezentanții PMB spun însă că mitingul a fost de fapt aprobat. În baza acestor contradicții, au fost și păreri care susțin că Federația Românilor de Pretudindeni a fost o asociație înființată tocmai pentru a deturna mitingul Diasporei și pentru a descuraja oamenii să mai participe la proteste.”Manipulare ordinară! Federația care zice că nu mai participă la mitingul din 10 august e înființată acum o lună, probabil fix pentru a crea acest fake news. Ea practic nu există și nu are oricum nicio legatură cu mitingul diasporei. Da’ știu că-s speriați rău pesediștii!”, a scris jurnalistul Moise Guran pe un cont de socializare.
O altă replică, ce aparține tot unui jurnalist, și susține deturnarea mitingului Diasporei descrie că ”totul pare a fi un montaj pentru a determina oamenii să nu mai vină”. Organizatorul protestului din București de pe 10 august s-a dovedit până la urmă un om prea ocupat pentru amploarea pe care pare să o ia evenimentul. Asta sau îi e frică. Sau a fost de la început infiltrat ca să îl strice. Pretextul că nu a primit protocolul e subțire.
Eu am experiență în organizarea de evenimente în București și știu că e de bun simț să te duci la ședința cu comisia, cât și să iei protocolul. În cazul ăsta, cred primăria. Și am mari dubii în legătură cu demersul unui cetățean care nu a mai fost vizibil în spațiul public până acum. Totul pare a fi un montaj pentru a determina oamenii să nu mai vină”, scrie Lucian Mîndruță pe contul său de Facebook.
Președintele Federației Românilor de Pretutindeni a mărturisit motivul pentru care a cerut anularea mitingului
Emanuel Cioacă este un fost vicepreședinte al PSD Diaspora, care a fondat în 2016 ”Partidul Romînilor de Pretutindeni”; partid care a fuzionat cu Partidul România Unită, condus de deputatul PSD Bogdan Diaconu. Marți seară, acesta a detaliat motivul cererii anulării autorizației, conform Digi 24.”Am cerut anularea autorizaţiei în data de 31 pentru că nu am primit nicio confirmare de la Primăria Bucureşti, nu am primit nicio informare oficială, niciun mail oficial. Acest miting s-a aprobat la televizor, a existat un comunicat de presă, dar noi nu am primit protocolul semnat şi ştampilat[…] Nu ne putem asuma organizarea acestui miting în lipsa unui protocol.[…] Vom participa ca persoane private, şi eu voi participa”, explică președintele federației.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Municipalitatea, conform News.ro, susține că a primit pe 1 august un e-mail de la Federația Românilor de Pretutindeni, prin care renunța la organizarea mitingului din Piața Victoriei.”Prin această scrisoare, Federaţia ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public, şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie.
Primăria Capitalei a comunicat oficial că mitingul a fost autorizat imediat după întâlnirea primarului general cu toate instituţiile implicate în desfăşurarea adunărilor publice, în data de 23 iulie – Prefectura Capitalei, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală, Jandarmeria, SRI, RATB, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu”, declară municipalitatea.