Românii din diaspora se pregătesc de protestul din 10 august! Imagini cu coloanele de masini

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
07/08/2018, 14:26
Românii din diaspora se pregătesc de protestul din 10 august! Imagini cu coloanele de masini

Românii din diaspora se pregătesc de protestul din 10 august! Imagini cu coloanele de masini. Diaspora se pregătește de protestul din 10 august. Aceştia au luat cu asalt autostrăzile europene, în drum spre stradă. Mai multe imagini publicate pe reţelele de socializare îi arată pe românii cu paşi grăbiţi spre casă, fluturând steagul României, în maşini.

Nerăbdători să ajungă, s-au fotografiat, pregătiţi de proteste, din maşinile cu care au plecat împreună din Portul Dover, Marea Britanie.

„Cu fiecare km mai aproape si mai multi, va asteptam pe toti sa va alaturati noua, sa incercam sa facem o schimbare in viitorul nostru al tuturor. Deja ne simtim in Romania”, a scris pe Facebook Mario Mocan, un roman stabilit in Londra, Anglia

Românii din diaspora se pregătesc de proteste!

„Coloana de masini care a pornit azi-dimineata din Anglia s-a pus in miscare. Pe drum li se vor alatura si altii. M-am uitat la previziunile meteorologice, e vreme perfecta de protestat in strada, vor fi 30-31 de grade vineri si sambata, 16 grade noaptea. Ma intrebam daca n-ar fi mai bine sa punem niste corturi si sa ramanem peste noapte, daca suntem mai multi, n-au cum sa mai aresteze corturile.Ne vedem in piata, pe 10 august”, a mai scris pe o rteţea de socializare o româncă stabilită în Suedia.

Românii din diaspora se pregătesc de proteste

Alţi concetăţeni, stabiliţi de mult peste hotare, au venit să dea o mână de ajutor ţării. Plecaţi la drum de luni din Blackpool, Anglia, au publicat şi ei poze în mediul online. Cei care se întorc să fie alături României, au plecat ataşat la maşini steagul UK si steagul României. Pe parbrizul maşinilor au avut lipite, în semn de putere pe care vor să o transmită familiilor de acasă, „Diaspora vine  „la Bucuresti!!

 

Românii din diaspora se pregătesc de proteste!
„Din Anglia (Blackpool) venim ACASA. Noi cei din Diaspora tot romani suntem! Inima noastra bate romaneste! Vrem acasa, intr-o tara condusa de oameni capabili si care sa fie in serviciul poporului! Nu mai vrem corupti, nu mai vrem sa fim condusi de analfabeti, hoti, condamnati, persoane care nu isi justifica salariul. Dorul de tara ne macina pe fiecare zi, dorul de parinti, de tot ce am lasat in urma. Romani dragi, haideti sa mai incercam macar o data sa facem curatenie in casa noastra care e Romania!”, a scris in mediul online Ramona Elena Popescu, romanca stabilita in Anglia.

Ce spun românii care nu pot să fie prezenţi la proteste

Din păcate, sunt români care nu îşi pot părăsi locurile de muncă sau au alte situaţii care îi împiedică. Aceştia au lăsa numai mesaje de încurajare la postările celor care vin acasă, în care le urează, printre altele, „drum bun” si „succes”.
„Drum bun, sa ajungeti cu bine!”, „Drum bun si sa auzim de bine… sa scapam tara de hoti!”, „Va doresc drum bun la toti romanii din diaspora care mergeti catre casa, plange sufletul in mine ca nu ma pot alatura voua! Respect pt toti romanii ca va implicati, fiecare cum poate!”- spun comentariile publicate în mediul online.
Toţi îsi doresc să se vadă cu bine la Bucureşti, la Piaţa Victoriei şi îşi spun că niciun sacrificiu nu este prea mare pentru ţară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×