Percheziţii în patru judeţe şi în Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 5.500.000 de euro

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
19/01/2020, 08:51
Percheziţii în patru judeţe şi în Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 5.500.000 de euro GALERIE FOTO
Polițiștii au făcut mai multe percheziții. Sursa ffoto - hepta.ro

Percheziţii în patru judeţe şi în Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală. Mai exact, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul I.P.J Mehedinţi sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, fac  21 de percheziţii.

Percheziţii în patru judeţe şi în Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală

Acestea au loc în judeţele Mehedinţi, Hunedoara, Timiş, Prahova şi în Capitală, vizând persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5.500.000 de euro prin infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul reciclării deşeurilor.

”La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează 21 de percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Timiş, Prahova şi a municipiului Bucureşti şi pun în aplicare 18 mandate de aducere.

Prejudiciu de peste 5.500.000 de euro

Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi.

Totul se întâmplă sub supravegherea Prachetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 26.692.920 lei”, anunţă IPJ Mehedinţi.

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2018 până în prezent, persoanele bănuite ar fi constituit şi aderat la un grup infracţional organizat având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţia de profil, pentru activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă.

Astfel, aceştia ar fi întocmit documente fictive pentru patru societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor.

Documentele le-ar fi predat organizaţiei de profil în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sutragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

La acţiune participă poliţişti din cadul I.G.P.R.-Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectoratele de poliţie ale judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Timiş şi Prahova.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×