Percheziții de amploare în București și în 25 de județe! Prejudiciu de două milioane de euro

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 09:48
Percheziții de amploare în București și în 25 de județe! Prejudiciu de două milioane de euro GALERIE FOTO
Perchezițiile au loc în 102 locuri. Sursa foto - hepta.ro

Percheziții de amploare în București și în 25 de județe! Mai exact, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale au demarat peste 100 de percheziţii.

Percheziții de amploare în București și în 25 de județe!

Procurorii au mers direct la persoanele bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.0000 de euro statului  prin infracţiuni de fals şi de serviciu.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Nu mai puțin de 102 percheziţii domiciliare şi 15 mandate de aducere au de aplicat poliţiştii de la Direcţia Economică. Totul se întâmplă în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu.

Prejudiciu de două milioane de euro

Agenții de aici lucrează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare şi instigare la abuz în serviciu.

Conform informațiilor pe care le au procurorii, se pare că mai multe instituţii din ţară ar fi efectuat plata unor achiziţii fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituţiei.

Nu se opresc aici lucrurile. Agenții spun că au existat și plăţi ale unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziţia era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepţii ale mărfurilor achiziţionate.

Societăţile ar fi înregistrat venituri doar din încasări de la unităţi administrativ-teritoriale, instituţii de învăţământ şi alte instituţii.

Trebuie să ştiţi că acţiunea are loc în judeţele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Călăraşi, Buzău, Ilfov, Brăila, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Timiş, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanţa, Braşov, Argeş, Teleorman, Mehedinţi, Ialomiţa, Arad şi Giurgiu, precum şi în Bucureşti, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale şi instituţii.

”La acţiune participă poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi inspectoratele de poliţie ale judeţelor Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Călăraşi, Buzău, Ilfov, Brăila, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Timiş, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanţa, Braşov, Argeş, Teleorman, Mehedinţi, Ialomiţa, Arad şi Giurgiu.  

Activităţile beneficiază de sprijinul echipelor de intervenţie din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale şi al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova”, conform IGPR.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×