Pentagonul recunoaște că zeci de soldaţi americani au suferit leziuni cerebrale traumatice în urma atacului cu rachete al Iranului

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
25/01/2020, 11:32
Pentagonul recunoaște că zeci de soldaţi americani au suferit leziuni cerebrale traumatice în urma atacului cu rachete al Iranului
Iranul, ameninţări la adresa Sua şi Israel

Statele Unite au confirmat că zeci de soldați americani au suferit leziuni cerebrale traumatice în urma atacului cu rachete al Iranului asupra unei baze americane din Irak din 8 ianuarie 2020, au confirmat autoritățile de la Pentagon.

34 de soldați americani, afectați de atacul cu rachete al Iranului

Astfel, SUA au recunoscut, în cele din urmă, că un număr de 34 de soldaţi americani a primit diagnosticul de leziuni cerebrale traumatice după ce Iranul a atacat cu rachete o bază americană din Irak în data de 8 ianuarie, anunță AGERPRES.

Atacul Iranului asupra bazei militare americane din Irak a venit la scurt timp după anunțul lui Donald Trump, prin care declara că generalul iranian Qassem Soleimani a fost ucis în urma unui atac aerian întreprins de armata americană.

Americanii au anunțat acum că leziunile cerebrale traumatice suferite de cei 34 de soldați ai Statelor Unite sunt leziuni fizice care nu sunt neapărat vizibile, dar care însă, pe termen lung, pot avea consecințe foarte grave.

Cu toate acestea, Pentagonul a anunțat că o parte dintre soldații în cauză au revenit la muncă și își desfășoară serviciul militar în Irak. Câțiva dintre cei răniți au fost transferați în alte țări pentru tratament, în timp ce alte cazuri mai grave au fost aduse înapoi în Statele Unite.

Trump declarase că niciun soldat american nu a fost rănit

Anterior declarațiilor Pentagonului, șeful statul american, Donald Trump, declarase că niciun soldat american aflat în baza din Irak nu a fost rănit în urma atacului cu rachete al Iranului. Răspunsul lui Trump a fost dat în timpul Forumului Economic Mondial de la Davos, ce a avut loc săptămâna aceasta.

Atunci, președintele Statelor Unite a spus că leziunile soldaților americani din Irak nu au fost unele foarte serioase, însă se pare că situația este mult mai gravă decât spunea  Trump, după cum a confirmat autoritățile de la Pentagon.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×