Pensionarii se revoltă după restricțiile de circulație. Cer modificarea Ordonanței militare

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 10:21
Pensionarii se revoltă după restricțiile de circulație. Cer modificarea Ordonanței militare
Ministerul de Interne a emis o Ordonanță militară prin care persoanele de peste 65 de ani nu mai pot ieși din casă decât între orele 11:00 și 13:00, dar pensionarii s-au revoltat și cer anularea restricțiilor de circulație

Ministerul de Interne a emis o Ordonanță militară prin care persoanele de peste 65 de ani nu mai pot ieși din casă decât între orele 11:00 și 13:00, dar pensionarii s-au revoltat și cer anularea restricțiilor de circulație.

Pensionarii se revoltă după restricțiile de circulație

Conform Antena 3, organizațiile care apără drepturile pensionarilor s-au revoltat după ce Ordonanța militară 3 le interzice acestora să mai părăsească locuințele pentru mai mult de două ore pe zi și c er schimbarea restricțiilor de circulație.

Ministrului de Interne Marcel vela i-a fost cerut să scoată din Ordonanța militară punctul conform căruia persoanele trecute de 65 de ani nu mai pot ieși din casă decât pentru urgențe și doar între orele 11:00 și 13:00.

Conform organizațiilor care apără drepturile vârstnicilor, această măsură este una discriminatorie și cer ca ca intervalul în care aceștia pot merge la cumpărături sau la farmacie să fie mai mare.

Armata română, misiuni de patrulare în marile orașe

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat marţi că a emis Ordonanţa militară 3 prin care se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu excepţia celor care merg la serviciu, la cumpărături de primă necesitate sau pentru animalele de companie.

În această Ordonanță se arată că vârstnicii vor avea parte de restricții speciale, întrucât aceștia sunt cei mai afectați de noul coronavirus. Circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă și în afara intervalului 11:00-13:00 dacă acest lucru se face în interes profesional sau pentru realizarea activităților agricole.

Cozi interminabile de maşini s-au înregistrat miercuri la intrările în Capitală de pe DN1, autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti şi intrarea din Pantelimon. Poliţia şi Jandarmeria au verificat şoferii după noile interdicţii de circulaţi.

Armata română a început, miercuri, să desfășoare misiuni de patrulare în Bucureşti şi în oraşe din ţară, odată cu intrarea în vigoare, la ora 12:00, a ordonanței militare care interzice circulaţia persoanelor în România.

Românii care vor fi prinși de oamenii legii că nu respectă măsurile ordonanței militare vor fi amendați, au anunțat autoritățile. Vă prezentăm în continuare locurile unde se plătesc amenzile luate din cauza nerespectării ordonanței militare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×