Unde se plătesc amenzile luate din cauza nerespectării ordonanței militare. Programul ghișeelor a fost modificat

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 17:45
Unde se plătesc amenzile luate din cauza nerespectării ordonanței militare. Programul ghișeelor a fost modificat
Unde se plătesc amenzile luate din cauza nerespectării ordonanței militare. Sursa foto: Hepta

Ordonanța militară intrată în vigoare pe 25 martie prevede o listă de sancțiuni pentru cei care nu respectă regulile. Vă prezentăm în continuare locurile unde se plătesc amenzile luate din cauza nerespectării ordonanței militare.

Cum plătim amenzile luate din cauza nerespectării ordonanței militare

Românii care vor fi prinși de oamenii legii că nu respectă măsurile ordonanței militare vor fi amendați, au anunțat autoritățile.

Astfel, cei care se vor deplasa în grupuri mai mari de 3 persoane, cei care nu vor avea asupra lor actul de  identitate și o adeverință care să ateste motivul părăsirii domiciliului, sau cei peste 65 de ani care părăsesc domiciliul în afara intevalului 11:00-13:00 riscă să fie sancționați cu amenzi contravenționale.

Aceste amenzi pot fi plătite în mai multe moduri, pe care vi le enumerăm în continuare.

Amenzile luate din cauza nerespectării ordonanței militare se pot achita cel mai simplu online. Îîn acest moment, în România sunt câteva platforme online ce permit achitarea amenzilor contravenționale.

Platformele online, cea mai simplă variantă

Ghiseul.ro este una dintre aceste platforme, disponibilă gratuit, unde îți poți plăti nu doar amenzile, ci și taxele și impozitele.

Unele direcții de taxe și impozite din România au și platforme online pentru plata amenzilor, a taxelor sau a impozitelor. De exemplu, dacă sunteți din Contanța, puteți plăti amenzile luate din cauza nerespectării ordonanței militare pe etax.spit-ct.ro/Amenzionline.

În eventualitatea în care nu puteți efectua plata amenzilor contravenționale printr-unul din sistemele online, puteți achita sumele la caseriile trezoreriilor, administrațiilor locale sau la ghișeele Poștei Române, însă va fi mai dificil de făcut acest lucru în perioada următoare.

Trezoreria anunță că, pe durata stării de urgență, programul de lucru pentru încasări de numerar se modifică astfel: de luni – joi între orele 8.30-14.00 și vineri între orele 8.30-12.00.

Poșta Română transmite că și programul de la ghișeele de aici a fost modificat, din cauza epidemiei de coronavirus.

„Începând cu data de 17 martie, până în data de 1 aprilie 2020, programul de lucru al tuturor oficiilor poştale va fi în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Totodată, începând cu sâmbătă, 21 martie, activitatea tuturor oficiilor poştale se va suspenda în perioada weekend-ului, până în data de 1 aprilie, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de situaţie”, transmite Poșta Română.

În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al administrațiilor locale, acesta trebuie consultat în fiecare caz în parte.

În conlcuzie, amenzile luate din cauza nerespectării ordonanței militare se plătesc cel mai simplu de acasă, prin intermediul platformelor online specifice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×