Pensiile în aprilie, mai devreme decât calendarul normal. Anunțul Poștei Române

Alexa Serdan  
înStiri de ultima ora
28/03/2020, 22:06
Pensiile în aprilie, mai devreme decât calendarul normal. Anunțul Poștei Române
Pensiile în aprilie, mai devreme decât calendarul normal. Anunțul Poștei Române. Sursa foto: pixabay.com

Directorul Poștei Române Horia Grigorescu a anunțat că face toate demersurile care se impun ca toți pensionarii din țara noastră să-și primească banii înaintea sărbătorilor pascale. El a venit și cu câteva recomandări în ceea ce privește relația factorilor poștali cu oamenii.

Când se vor da pensiile românilor în luna aprilie

Poșta Română încearcă să le facă pensionarilor o surpriză în luna aprilie și să ajungă la ușilor lor mai devreme cu banii. Anunțul a fost făcut chiar de directorul instituției Horia Grigorescu la un post de televiziune, sâmbătă, 28 martie, așadar pensionarii ar putea avea bani de Paște.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Nu doar că ajung toate pensiile la timp, ajung începând cu data de 1 aprilie. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie.

Noi, împreună cu colegii mei, pentru că ei sunt de fapt eroii acestei situaţii, poştaşii, factorii poştali, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge chiar mai repede decât calendarul normal”, a spus Horia Grigorescu la România TV, informează stiripesurse.ro.

Care sunt măsurile pe care le ia Poșta Română în lupta cu COVID-19

„Nu pot să promit acest lucru la acest moment, dar facem absolut tot ce ne stă în putere ca să ajungă banii cât mai repede la toţi pensionarii, să aibă toată lumea bani în casă înainte de sărbătorile pascale. Noi încercăm să facem o surpriză pensionarilor şi încercăm să venim cât mai repede la uşa fiecărui pensionar”, a completat șeful companiei.

Pe de altă parte Horia Grigorescu îi roagă pe pensionari să aibă pixul propriu cu care să semneze talonul de pensie atunci când vine factorul poștal la ușă. De asemenea, directorul Poștei Române le-a mai transmis oamenilor să păstreze o distanță minimă de 1,5-2 metri.

Totodată, factorii poștali vor la datorie având măști și mănuși pentru a se proteja de coronavirus. Cel mai probabil banii pensionarilor vor fi puși în plic pentru ca întreaga procedură să dureze cât mai puțin.

„Ca măsuri particulare, în acest moment, avem toţi factorii poştali care vor fi pe teren în această perioadă dotaţi cu măşti şi mănuşi.

Totodată, încercăm să găsim o variantă cât mai eficientă să punem banii în plic pentru a limita interacţiunea dintre pensionari şi factorii poştali, astfel încât momentul în care se aduc efectiv banii în casa omului să dureze cât mai puţin, să fie banii pre-număraţi, să putem să transmitem direct plicul respectiv.

Totodată, avem rugămintea faţă de absolut toţi pensionarii, în măsura în care este posibil, să folosească pixuri proprii în momentul în care semnează taloanele de pensii şi se atestă că am dus respectivele pensii în casa omului.

Distanţa este cea pe care am recomandat-o evident tuturor colegilor mei să o păstreze – de 1,5/2 metri – şi din nou fac apel pe această cale la toţi pensionarii să păstreze această distanţă la rândul lor, tocmai pentru a putea să preîntâmpinăm orice eventual contact care ar putea să apară între poştaş şi pensionar”, a mai explicat directorul instituției.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×