Pensiile ar putea să nu mai fie plătite: a fost sesizată Curtea de Conturi! Opoziția, în stare de alertă!

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
11/12/2018, 08:34
Pensiile ar putea să nu mai fie plătite: a fost sesizată Curtea de Conturi! Opoziția, în stare de alertă!
Pensiile ar putea să nu mai fie plătite: a fost sesizată Curtea de Conturi! Opoziția, în stare de alertă!

Pensiile ar putea să nu mai fie plătite! Potrivit seatorului PNL Florin Cîțu, care a cerut intervenția Curții de Conturi ca urmare a deciziei Guvernului de a utiliza bani din Fondul de rezervă pentru a putea plăti pensiile. Acesta afirmă că „gruparea organizată şi toxică, PSD+ALDE, calcă în picioare legislaţia din România”, conform news.ro.

„Curtea de Conturi TREBUIE să intervină URGENT! Gruparea organizată şi toxică, PSD+ALDE, calcă în picioare legislaţia din România. Cel mai recent exemplu, plata pensiilor din Fondul de Rezervă la dispoziţia guvernului”, scrie senatorul liberal, care consideră că acest gest este „o mizerie” şi o dovadă privind dimensiunea dezastrului în care au aruncat ţara.

Nu se mai plătesc pensiile? Opoziția este în alertă!

Curtea de Conturi ar trebui să intervină de urgență, potrivit unui senator liberal care amintește că legea finanțelor publice și responsabilitățile fiscale au ajuns la limită, iar rectificările bugetare s-ar fi putut face până la 30 noiembrie, dar „PSD+ALDE ştiu dimensiunea dezastrului şi ştiu că au nevoie să transfere fonduri în decembrie pentru pensii, salariil, primari supăraţi pe Dragnea etc”, mai adaugă Florin Cîțu.

Faptul că ministerul Muncii nu mai are bani să plătească pensiile pentru luna decembrie și se va împrumuta, nu mai este o surpriză pentru nimeni. La finalul săptămânii trecute, noul ministru al Muncii anunța senin despre această „mică” situație. Imposibilitatea de a plăti pensiile românilor a dus la o suplimentare a fondurilor alocate instituției, dar nu ar fi pentru prima oară! Marius Budăi consideră că este ceva normal pentru această perioadă, iar românii nu ar trebui să se îngrijoreze.

Fără bani de pensii pentru luna decembrie!

Avem nevoie de bani pentru pensii, cât și pentru comisioanele către Poșta Română, spune noul ministru al Muncii, Mariu Budăi: „Am mai propus suplimentarea ordinii de zi cu doua hotarari de guvern privitoare la majorarea fondurilor alocate Ministerului Muncii. Prima in valoare de 42,556 milioane lei si a doua de 670 mii de lei. Prima a fost necesara pentru inchiderea tuturor calculelor cu valoarea pensiilor pe luna decembrie, iar a doua, dupa cum bine stiti, in sedinta trecuta de guvern s-a majorat cuantumul platilor catre Posta Romana cu comisioanele de plata a pensiilor acasa la oameni si am avut nevoie de aceasta suma pentru acoperirea acestei majorari”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budai.

E o situatie normala pentru sfarsit de an, deoarece in dinamica activitatilor Caselor Judetene de Pensii se schimba foarte mult recalcularile pensiilor, nu putem estima de la inceput exact cati oameni vor opta pentru pensie, pentru ca sunt diferite tipuri de pensie, de la pensie de invaliditate, de limita de varsta sau anticipata si atunci intervine acest reglaj in ultima luna. Au fost ani cand au fost bani suplimentari si au fost dati inapoi la stat, in anul acesta ne-am trezit cu aceasta suma care a fost estimata ca vom avea nevoie si prinsa in aprobarea pentru accesarea fondurilor necesare din fondul de rezerva al Guvernului”, a mai adăugat Budai.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×