BREAKING NEWS. Guvernul nu are bani pentru pensii în decembrie. Se umblă la rezerva de stat!

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
07/12/2018, 16:52
BREAKING NEWS. Guvernul nu are bani pentru pensii în decembrie. Se umblă la rezerva de stat!
BREAKING NEWS. Guvernul nu are bani să plătească pensiile pentru decembrie. Se umblă la rezerva de stat!

Guvernul nu are bani să plătească pensiile pentru luna decembrie. Se va umbla la rezerva de bani de la stat! Ministerul Muncii a rămas în pană de bani. Aflându-se în imposibilitatea de a plăti pensiile românilor în luna decembrie, ministrul Muncii a cerut Guvernului să suplimenteze fondurile alocate instituției.

Noul ministru al Muncii, Marius Budai, declară că este nevoie de bani pentru pensii, cât și pentru comisioanele către Poșta Română. „Am mai propus suplimentarea ordinii de zi cu doua hotarari de guvern privitoare la majorarea fondurilor alocate Ministerului Muncii. Prima in valoare de 42,556 milioane lei si a doua de 670 mii de lei. Prima a fost necesara pentru inchiderea tuturor calculelor cu valoarea pensiilor pe luna decembrie, iar a doua, dupa cum bine stiti, in sedinta trecuta de guvern s-a majorat cuantumul platilor catre Posta Romana cu comisioanele de plata a pensiilor acasa la oameni si am avut nevoie de aceasta suma pentru acoperirea acestei majorari”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budai.

Guvernul nu are bani să plăteacă pensiile pentru luna decembrie

BREAKING NEWS. Guvernul nu are bani să plătească pensiile pentru decembrie. Se umblă la rezerva de stat!
BREAKING NEWS. Guvernul nu are bani să plătească pensiile pentru decembrie. Se umblă la rezerva de stat!

Executivul va lua banii ceruți de către ministrul Muncii din fondul de rezervă al Guvernului. „In ultima sedinta de guvern, am prevazut aceasta situatie, pentru ca nu aveam gata toata situatia calculelor pentru luna decembrie si am socilictat Guvernului posibilitatea ca intr-o sedinta urmatoare de guvern, in masura necesitatilor, sa avem imputernicire si aprobare sa putem din fondul de rezerva al Guvernului sa solicitam acesti bani”, a menționat Marius Budai.

Ministrului Muncii i se pare o situație normală pentru acest an, iar situația de incapacitate a plății pensiilor, nu este deloc scăpată de sub control. „E o situatie normala pentru sfarsit de an, deoarece in dinamica activitatilor Caselor Judetene de Pensii se schimba foarte mult recalcularile pensiilor, nu putem estima de la inceput exact cati oameni vor opta pentru pensie, pentru ca sunt diferite tipuri de pensie, de la pensie de invaliditate, de limita de varsta sau anticipata si atunci intervine acest reglaj in ultima luna.

Au fost ani cand au fost bani suplimentari si au fost dati inapoi la stat, in anul acesta ne-am trezit cu aceasta suma care a fost estimata ca vom avea nevoie si prinsa in aprobarea pentru accesarea fondurilor necesare din fondul de rezerva al Guvernului”, a mai adăugat Budai.

787 de milioane de lei pentru Ministerul Muncii

În urma unei rectificări bugetare din luna noiembrie, Ministerul Muncii a primit, suplimentar, 787 de milioane de lei, iar Viorica Dăncilă a transmis la momentul respectiv că acești bani sunt pentru plata drepturilor  persoanelor cu dizabilități, alocații și indemnizațiile pentru creșterea copiilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×