Pensii speciale 2019: deputații au cerut buget mai mare pentru anul viitor

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/12/2018, 13:28
Pensii speciale 2019: deputații au cerut buget mai mare pentru anul viitor
De menționat este că din cauza pensiilor speciale pentru foștii deputații trebuie mărit, în special pentru faptul că numărul parmanentarilor care s-au retras este aproape dublu față de cel al senatorilor și deputaților activi

Deputații au cerut buget mai mare pentru anul 2019! Surplusul va merge la pensiile speciale. Dacă va fi aprobat, bugetul Camerei va fi dde aproape o jumătate de miliard de lei. Așadar, doar indemnizațiile, diurnele, banii pentru cabinete parlamentare din teriroriu și salariile angajaților Camerei Deputaților vor costa peste 351 milioane de lei.

De menționat este că din cauza pensiilor speciale pentru foștii deputații trebuie mărit, în special pentru faptul că numărul parmanentarilor care s-au retras este aproape dublu față de cel al senatorilor și deputaților activi.

Pensii speciale 2019! Deputații au cerut buget mai mare pentru anul viitor

Pensii speciale 2019: deputații au cerut buget mai mare pentru anul viitor
Dacă va fi aprobat, bugetul Camerei va fi dde aproape o jumătate de miliard de lei

Mai clar, 727 de foști demnitari primesc pensii speciale cuprinse între 1.800 și 13.500 de lei pe lună. În prezent, bugetul Camerei este de 436 de milioane de lei, iar pentru a fi suficient și anul viitor trebuie suplimentat cu aproape 55 de milioane de lei.

Bugetul pentru 2019 ar trebui să fie de 491,7 milioane de lei. Din această sumă, cheltuieli indemnizații diurne, sume forfetare și salariile angajaților ar fi 351 milioane de lei, iar pensiile speciale ded 31 de milioane de lei.

Pentru refacerea Palatului Parlamentului au fost alocați 33.135.000 lei

Pensii speciale 2019: deputații au cerut buget mai mare pentru anul viitor
În prezent, bugetul Camerei este de 436 de milioane de lei, iar pentru a fi suficient și anul viitor trebuie suplimentat cu aproape 55 de milioane de lei

De asemenea, au fost alocați 33.135.000 de lei pentru retehnologizarea ascensoarelor, pentru lucrări de consolidare a clădirilor, pentru reînoirea centralei telefonice, rentabilitatea platformelor exteriare ale Palatului Parlamentului și pentru refacerea teraselor.

”Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activităţi finanţate integral din venituri proprii desfăşurate pe lângă Senat cuprinde, la venituri, suma de 700.000 lei, iar la cheltuieli suma de 700.000 lei. Veniturile realizate de Senat vor fi reţinute integral de către acesta pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital aferente activităţilor finanţate din venituri proprii, organizate cu aprobarea Biroului permanent.

Eventualele disponibilităţi înregistrate la sfârşitul anului se vor reporta în anul următor, pentru a fi cheltuite cu aceleaşi destinaţii. Biroul permanent poate aproba utilizarea încasărilor şi pentru alte destinaţii”, se aratp în hotărâre.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×