Veste uriașă pentru milioane de români. Pensiile vor crește cu 15 % mai devreme decât s-a prevăzut!

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
09/03/2019, 23:39
Veste uriașă pentru milioane de români. Pensiile vor crește cu 15 % mai devreme decât s-a prevăzut!

Toți pensionarii vor avea lefurile mărite începând cu lunile următoare. Inițial, se credea că pensiile vor crește de la 1 septembrie, însă majorările vor veni mult mai devreme. Conform România TV, pensionarii urmează să încaseze mai mulți bani începând cu luna iulie, urmând ca baremul de 15 % al creșterii să fie atins în data de 1 septembrie.

Mărirea pensiilor va începe din iulie pentru toți pensionarii

Informația a fost confirmată și de fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomiţianu. Chiar dacă face parte din opoziție în acest moment, liberalul a dat asigurări că pensiile vor crește de la 1 septembrie, așa cum a promis Guvernul României. ”Se vor acordă aceste majorări la pensie”, a declarat fostul ministru al finanțelor, la Românie TV. Curios este faptul că aceste măriri vin în contextul în care contribuțiile la pensie au scăzut cu un miliard și jumătate de lei în 2018. Această scădere drastică a fost cauzată, în mare parte, de pierderea forței de muncă către țările din vest.

Astfel, începând cu luna iulie, statul va începe să vireze mai mulți bani către pensiile românilor, urmând să se ajungă la un procent de 15 % în luna septembrie, pe 1 mai exact. Asta înseamnă, literalmente, că 1,5 puncte de pensie vor cuantifica 248 de lei. Dacă în ianuarie 2019, un pensionar primea 1.650 de lei, în luna septembrie a aceluiași an, același pensionar va încasa 1.898 de lei.

Pensiile vor crește cu 15%, anul acesta
Pensiile vor crește cu 15%, anul acesta

În 2021 va intra în vigoare ajutorul de 25 % pentru văduvi și văduve

Tot de la 1 septembrie va crește și pensia minimă. De la 640 de lei, până la 704 lei. Această creștere, va începe, ca și pentru restul pensiilor, de la 1 iulie 2019.

Angelica Mihail, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Pensii, a anunțat că văduvele și văduvii care vor să aplice pentru 25 % din pensia pe care ar fi trebuit s-o încaseze răposatul/răposata trebuie să aștepte până în anul 2021. Asta doar în cazul ăn care durata căsătoriei a fost mai mare de 10 ani. Acesta este doar un proiect de lege și nimic nu se va întâmpla mai devreme de 2021.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×