Administrația prezidențială avertizează că nu sunt bani de pensii! Mesajul transmis Guvernului

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/03/2019, 14:58
Administrația prezidențială avertizează că nu sunt bani de pensii! Mesajul transmis Guvernului GALERIE FOTO
Cotrocenii avertizeaza ca Guvernul nu mai are bani de pensii

Guvernul nu mai are bani de pensii! Așa sună un avertisment de coșmar care vine de la Cotroceni, combătut însă imediat de Partidul Social Democrat, care a replicat că „președintele Klaus Iohannis se încăpățânează să bocheze guvernarea”!

Consilierul președintelui Klaus Iohannis spune că Guvernul nu are bani de pensii

Cel care a făcut anunțul care ar putea fi unul devastator pentru pensionari, dar și pentru Executiv, a fost făcut de consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, după ce a analizat proiectul de buget pentru anul 2019. Acesta susține că bugetului pe 2019 arată „subestimarea” unor capitole de cheltuieli sau chiar „ajustări negative deliberate”.

„Calculele ne arată cheltuieli cu pensiile subestimate cu circa 1,4 miliarde lei. De exemplu, oricine doreşte poate aproxima cheltuielile necesare cu pensiile în 2019, luând în considerare cheltuiala lunară cu pensiile din ultimele luni ale anului trecut. Atunci cheltuiala lunară a fost 5,51 miliarde lei.

Guvern bani de pensii
PSD susține că președintele Iohannis nu se pricepe la economie

Consilierul prezidențial spune că bugetul pe 2019 nu prevede 1,4 miliarde de lei în plus pentru pensii

Luăm în considerare apoi majorarea punctului de pensie cu 15% de la 1 septembrie 2019, aşa cum Guvernul a anunţat, şi astfel ar rezulta un necesar pentru pensii de 69,5 miliarde lei, deci cu 1,4 miliarde lei peste cheltuielile bugetate, de doar 68,1 miliarde lei. Solicităm astfel să se clarifice aceste aspecte şi să existe asigurarea că sumele destinate pensiilor vor fi incluse în buget integral, pentru întreg anul”, a declarat consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu.

RăspnsulPSD nu s-a lăsatdeloc aștetat! „Iohannis a greșit de prea multe ori cu predicțiile economice încât atunci când spune că economia va merge rău, putem fi siguri că va merge bine. În realitate, Iohannis nu înțelege economie. A dovedit-o chiar miercuri când ne-a arătat că nu știe să citească un proiect de buget.

„Din cauza lui Iohannis, primarii nu pot începe investițiile noi”

Spunea că administrațiile locale vor primi cu un miliard de lei mai puțin, deși în realitate proiectul de buget propune cu 4,6 miliarde în plus. Problema reală a comunităților locale nu e bugetul propus de PSD, care alocă bani în plus, ci faptul că Iohannis a blocat bugetul.

Din acest motiv, aleșii locali nu pot colecta 100% din impozitul pe venit, ci doar 71,5% cum era prevăzut în bugetul pe anul trecut. Tot din cauza lui Iohannis, primarii nu pot începe investițiile noi, în valoare de circa 5 miliarde lei”, se arată în comunicatul PSD.

Social-democrații mai spun că, „în loc să își ceară scuze, după ce Curtea Constituțională i-a respins sesizarea împotriva Legii Bugetului, Iohannis se încăpățânează să blocheze guvernarea PSD, în speranța că cetățenii nu vor vota acest partid la viitoarele alegeri”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×