Pelerinaj în faţa clubului Colectiv, la 4 ani de la tragedie. Klaus Iohannis a fost prezent

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
30/10/2019, 11:01
Pelerinaj în faţa clubului Colectiv, la 4 ani de la tragedie. Klaus Iohannis a fost prezent
Klaus Iohannis a adus o coroană la clubul colectiv. Sursa foto - facebook

Pelerinaj în faţa clubului Colectiv, la 4 ani de la tragedie. Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Clubul Colectiv, la patru ani de la incendiul în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de de tineri. Şeful statului a mers la Clubul Colectiv, acolo unde a depus o lumânare şi s-a recules câteva minute. Vă readucem aminte că în seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti.

Pelerinaj în faţa clubului Colectiv, la 4 ani de la tragedie

Aceștia asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid în câteva secunde. În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale.

Bilanţul incendiului – 64 de morţi. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Tânărul, a cărui prietenă a murit în Colectiv, s-ar fi sinucis. „Este vorba de un băiat ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv”, spunea atunci Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv.

„Colectiv este o apăsare a noastră, a tuturor”

Mai multe slujbe pentru pomenirea victimelor incendiului produs în clubul Colectiv, în urmă cu patru ani, au loc astăzi la biserica Sfântul Nicolae – Broşteni din Capitală şi în faţa clubului. Eugen Iancu, tatăl tânărului Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit în spitalul Sf. Ioan din Capitală la trei săptămâni după incendiul de la clubul Colectiv din cauza infecţiilor nosocomiale, spune într-o declaraţie acordată News.ro că, până când nu vor fi pedepsiţi drastic miniştri, secretari de stat, nu se va schimba nimic.

Bărbatul nu vrea să vadă imaginile ascunse publicate zilele trecute de Libertatea, pentru că a văzut ce s-a întâmplat şi nu îl mai surprinde nepăsarea autorităţilor. „Colectiv este o piatră grea pentru noi toţi, pentru că vedem ce reacţii sunt, guvernanţii nu ajung acolo sus de capul lor, ci sunt puşi de noi, iar în momentul în care noi suntem delăsători, uităm, nu ne place să recunoaştem, nu ne place să ne asumăm. Colectiv este o apăsare a noastră, a tuturor. Unii o acceptăm, alţii nu. Din păcate, guvernanţii nu o prea acceptă pentru că le aminteşte zi de zi că nu-şi fac datoria”, a completat Eugen Iancu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×