Pedeapsă uriașă pentru Radu Mazăre! Câți ani de închisoare au cerut procurorii DNA

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 18:22
Pedeapsă uriașă pentru Radu Mazăre! Câți ani de închisoare au cerut procurorii DNA GALERIE FOTO
15 ani de închisoare a cerut DNA, pentu Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa

Radu Mazăre este în pericol mare. Un procuror DNA a cerut o pedeapsă uriașă pentru fostul primar al Constanței. S-au cerut 15 ani de închisoare de către DNA, pentu Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Pedeapsa uriașă pentru Radu Mazăre a fost cerută luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel procurorii DNA cer o pedeapsă orientată spre maxim pentru infracţiunile comise, respectiv 15 ani de închisoare. Procuroul care a cerut acest lucru a explicat că în cazul lui Radu Mazăre, faptele se prescriu în iulie 2023. Un complet de trei judecători de la Instanţa supremă, condus de Ionuţ Matei, a terminat de judecat luni dosarul retrocedărilor de terenuri din Cosntanța. În acest dosar mai apar, alături de Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea şi Dragoş Săvulescu.

Pedeapsă uriașă pentru Radu Mazăre! Cristi Borcea a fost achitat

În cadrul acestor dezbateri, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea lui Radu Mazăre la o pedeapsă spre limita superioară pentru infracţiunile comise. Astfel Radu Mazăre riscă să fie condamnat la 15 ani de închisoare. Pedeapsa uriașă în dosarul retrocedărilor de terenuri a fost cerută cu motivarea că funcţionari din Primăria Constanţa au constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca scop retrocedarea ilegală a unor terenuri din Mamaia şi Constanţa. Acestea aparțineau statului român, iar prejudiciul a fost stabilit la valoarea de 114 milioane de euro. Tot în acest dosar Cristi Borcea a fost achitat.

Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, doi dintre oamenii acuzați de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză

„Membrii acestei comisii au întocmit referate cu conţinut fals cu privire la terenurile ce urmau să fie retrocedate. Terenurile au fost subevaluate şi, prin compensare, suprafeţele atribuite erau de câteva ori mai mari. Legea prevede că plajele sunt în domeniul public şi nu puteau fi retrocedate, însă cu ajutorul unor inculpaţi de la OCPI terenurile au fost intabulate şi trecute în domeniul privat al municipiului Constanţa”, a spus procurorul. Judecătorul Ionuţ Matei a anunţat că pronunţarea sentinţei în acest dosar se va amâna. Dosarul se află în faza de apel. Radu Mazăre a fost deja condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2017, la 4 ani de închisoare cu suspendare în acest dosar, motiv pentru care fostul primar a și fugit în Madagascar.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×