Pedeapsă contestată la Cluj! Trei ani cu suspendare pentru trafic de droguri și omor pe trecerea de pietoni

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 09:12
Pedeapsă contestată la Cluj! Trei ani cu suspendare pentru trafic de droguri și omor pe trecerea de pietoni GALERIE FOTO
Tânărul a accidentat mortal un bărbat. Sursa foto - monitorulcj.ro

Pedeapsă contestată la Cluj Napoca acolo unde un tânăr a fost condamnat pentru ucidere din culpă, după ce a lovit cu mașina un bărbat pe trecerea de pietoni. Culmea, la puțin timp diferență, același bărbat a fost condamnat cu suspendare pentru trafic și deținere de droguri de risc.

Pedeapsă contestată la Cluj!

Instanța a luat decizia de a contopi pedepsele, rezultând 2 ani, 11 luni și 10 zile închisoare la care s-a putut dispune suspendarea, căci este sub 3 ani.

De altfel, în motivarea Judecătoriei se arată că „de la data faptei au trecut peste 3 ani, aspect ce reduce imperativitatea societății de sancționare drastică a inculpatului”, potrivit analizei amănunțite întocmită de clujust.ro.

Trei ani cu suspendare pentru trafic de droguri și omor pe trecerea de pietoni

Conform anchetei, la data de 30 octombrie 2016, în jurul orei 15:35, inculpatul conducea autoturismul marca Daewoo pe o stradă din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.

În momentul în care a ajuns la trecerea pentru pietoni situată în dreptul imobilului cu nr. 8, a surprins și accidentat un bărbat care s-a angajat în traversarea regulamentară a drumului, pe marcajul trecerii pentru pietoni.

În urma impactului, victima a suferit leziuni corporale, fiind transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Din păcate, în urma complicațiilor survenite, bărbatul a decedat la data de 4 noiembrie 2016.

Șoferul, în vârstă de 22 de ani avea să fie trimis în judecată abia în ianuarie 2019. De la data accidentului și până la sentința din decembrie 2019 de la Judecătoria Cluj-Napoca, același tânăr a mai primit de la Tribunal și o pedeapsă de 1 ani și 5 luni închisoare cu suspendare pentru trafic și deținere de droguri de risc.

Tribunalul a fost sesizat cu acord de recunoaștere a vinovăției, iar sentința nu a fost atacată.

Judecătoria Cluj-Napoca a aplicat o pedeaspă de 2 ani și 5 luni închisoare pentru ucidere din culpă, cu suspendare, iar aceasta a fost contopită cu cea de la Tribunal, adăugându-se o treime, astfel că s-a auns la 2 ani, 11 luni și 10 zile, la care s-a putut dispune suspendarea, căci este sub 3 ani.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×